De moderne benadering van API Security

By Cert2Connect

API’s zijn als snelwegen: ze zijn overal, en hoewel ze de basis vormen voor wisselwerking tussen allerlei bronnen, ze stellen ook uitdagingen.

Met API’s omvatten die uitdagingen eerst en vooral veiligheidsrisico’s. Hoe meer API’s je gebruikt, en hoe complexer de API-architecturen, hoe harder je moet werken om te garanderen dat beveiligingsproblemen met API’s de waarde niet ondermijnen die API’s toevoegen aan je applicaties en infrastructuur.

Problemen zoals zwakke API-authenticatie, injectie-aanvallen tegen API-eindpunten, wildgroei van API’s en meer kunnen API’s de zwakste schakel maken in je beveiligingsstrategie als je deze risico’s niet effectief aanpakt.

Aanvallers hoeven geen complexe hack uit te voeren om een API te exploiteren. Tenzij een ontwikkelaar proactief beveiliging voegt toe aan een API is deze exploiteerbaar. Als een API gevoelige informatie levert, kan een hacker de legitieme functionaliteit gebruiken om die informatie te verkrijgen en zal het er als normale activiteit uitzien voor de organisatie en de aanwezige beveiligingsoplossingen.

Maar voor de zekerheid houden aanvallers hun activiteit onder de detectiedrempels. Ze kunnen een script uitvoeren dat automatisch een bepaald aantal keren per dag een beroep doet op een API in een tijdsbestek van maanden of zelfs jaren. Daarbij omzeilen ze succesvol traditionele beschermingsoplossingen, zoals webapplicatie-firewalls (WAF’s) en API-gateways.

Als er een API-aanval plaatsvindt, word je geconfronteerd met een enorme hoeveelheid dataverlies over een lange periode van tijd. De aanval ziet eruit als normale activiteit, dus bedrijven hebben geen manier om erachter te komen dat er gegevens worden gelekt.

Het eBook ‘A guide to modern API Security’, uitgebracht door Cert2Connect en Checkmarx, helpt organisaties om de nieuwe vormen van beveiligingsrisico’s die voortvloeien uit API’s te begrijpen, evenals hoe ermee om te gaan. Zonder er al te ver op in te gaan, bieden de verschillende paragrafen een technisch overzicht van hoe API’s werken, welke beveiligingsuitdagingen ze creëren, en welke best practices ontwikkelaars kunnen volgen om die risico’s te begrijpen.

Als je vandaag API’s gebruikt is het beheersen van de daarin besproken concepten cruciaal om ervoor te zorgen dat je de voordelen van API’s kunt afwegen tegen beveiligingsuitdagingen. Zeker is dat het vermijden van API’s gewoon niet realistisch is voor de meeste ontwikkelingsteams vandaag, mede gezien hoe API’s centraal zijn komen te staan in applicatie-architecturen en cloud-native implementatie omgevingen. Door de juiste aanpak hoeven ontwikkelaars niet langer bang te zijn voor API-beveiligingsproblemen, zodat ze optimaal kunnen profiteren van API’s, terwijl tegelijkertijd applicaties worden gemaakt die zo veilig mogelijk zijn.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!