Programma

KAS Woerden

Fysiek congres: 20 juni 2024

DE EERSTE SESSIE ZIJN BEKEND

Onderwerpen die aan bod komen:

 • API first strategie
 • Beveiliging API’s en onderliggende verbindingen
 • Het managen en beheren van API’s
 • Identiteit en toegangsbeheer bij API’s
 • Hoe je business kunt verbeteren / versterken / uitbouwen met API’s
 • Hoe API’s de customer experience kunnen verbeteren
 • Token autorisatie
 • Volgende stap in API management
 • Gegevensuitwisseling
 • API Marketplace
 • Interne en externe API’s
Jeroen Scheer

Jeroen Scheer

Leader Digital & IT Innovation / IT Manager Power Technologies, Shell

Change by design
Worden API's niet zwaar overschat?

Jeroen Scheer, Leader Digital & IT Innovation / IT Manager Power Technologies, Shell

API’s spelen in de ogen van velen een cruciale rol in Shell’s digitale strategie. API’s zouden de efficiëntie, controle en flexibiliteit vergroten van Shell’s digitale strategie, waardoor het bedrijf beter kan inspelen op de behoeften van hun klanten en de energietransitie kunnen versnellen. Maar wat als u dit op een enorme schaal doet? Shell is afhankelijk van een goedwerkend, schaalbaar en veilig digitaal landschap waarbij een hoge mate van AIML, automatisering, robotisering en het snel inpassen van digitale oplossingen kenmerken zijn om klanten te helpen sneller te decarbiniseren. Helpen APIs daar echt bij? En zo ja, hoe wordt er dan voor gezorgd dat dit op een juiste manier gebeurt? Ergo, hoe wordt ervoor gezorgd dat Shell ‘Change by Design’ doet?

Na het volgen van deze sessie weet u:

 • Dat API’s alleen niet de oplossing zijn, maar dat er altijd een grotere context is.
 • Dat voor elke digitale oplossing er eerst een heldere waardecreatie noodzakelijk is.
 • The Good, the Bad en the Ugly van API’s.
 • Less = More.
Sven van den Burg

Sven van den Burg

API Magician

Laurens Piekaar

Laurens Piekaar

IT Operational Service Manager, Prominent

Update & dialoog: Hoe API security in de schijnwerpers zit bij Prominents marketingstrategieën

Sven van den Burg, API-magician & Laurens Piekaar, IT OPERATIONAL SERVICE MANAGER, PROMINENT

In de sessie wordt dieper ingegaan op de cruciale rol van API security binnen de marketing bij Prominent. De stoelenexpert staat bekend om zijn onderscheidende campagnes met Robert Doornbos. Ontdek hoe cruciaal API’s zijn geworden voor het vormgeven van effectieve marketingcampagnes met robuuste security maatregelen.

Ga vervolgens met elkaar in dialoog over API security. Bespreek de valkuilen en krijg tips & tricks mee om zaken binnen uw organisatie op te pakken.

Rogier van Boxtel

Rogier van Boxtel

Director Pre Sales DACH & Benelux Nordics van Axway

Creëer, beveilig en push hergebruik van API's

Rogier van Boxtel, Director Pre Sales DACH & Benelux Nordics, Axway

Het volledige API-levenscyclusproces word besproken; van het creëren van API’s tot en met het pushen van hergebruik om business value uit API’s te halen:
1. API Creatie: De meeste moderne apps bevatten API’s, maar veel grote organisaties hebben nog legacy-systemen zonder standaard API’s. Het iPaaS-platform Axway Amplify Integration biedt een low-code oplossing voor het snel en eenvoudig creëren en orkestreren van API’s, zelfs vanuit diverse bronnen.
2. Beveiligen: alle API’s die worden aangeleverd door back-end applicaties of die zijn gecreëerd, moeten worden beveiligd door een schaalbare, bewezen & betrouwbare API Gateway.
3. Push hergebruik: het hergebruik van API’s is essentieel voor echte business value. Een API MarketPlace is cruciaal voor het creëren van API-producten, het toevoegen van prijsplannen (API Monetization) en het tonen van alle API’s aan interne en externe API-consumenten (brandable MarketPlace). Axway biedt als enige een onafhankelijke API MarketPlace die bovenop elke API Gateway of integratieplatform kan draaien.

Na het volgen van deze sessie weet u:

 • Hoe u API’s creëert voor applicaties/databronnen die niet out of the box een API aanbieden en hoe u API’s combineert (orkestratie).
 • Hoe u het hergebruik van APIs stimuleert.
 • Hoe u API producten creëert en betalen voor API’s (monetization) mogelijk maakt.
Axway
Marvin Kocx

Marvin Kocx

API Specialist van Nyenrode, DEI

Keynote: API First; van vergezicht naar directe waarde

Marvin Kocx, API Specialist van Nyenrode, DEI

Als fundament voor moderne business transformatie en groei, ontwikkelt Marvin sinds 2009 platform ecosystemen bij regionale en globale marktleiders. Hij deed dit bij Equinix, KPN en recent bij Translink (van OVchip/ OVpay) en het Digital Ecosystems Institute waarvoor hij ook gastspreker bij Nyenrode is. Marvin vertelt over de uitdagingen die bij digitale transformatie komen kijken, welke innovatie context meer houvast geeft en welke rol API First heeft in de reis naar toekomstvaste business.

Edward van Gelderen

Edward van Gelderen

Productowner FSC / NLX Team coördinator Development team Common Ground supporter, Vereniging Nederlandse Gemeenten

Ronald Koster

Ronald Koster

Software Engineer, VNG Realisatie

Update & dialoog: Interoperabiliteit in Actie: Ontdek de FSC-Standaard

Edward van Gelderen, Productowner FSC / NLX Team coördinator Development team Common Ground supporter & Ronald Koster, Software Engineer | Vereniging Nederlandse Gemeenten

De FSC-standaard staat voor “Federatieve Standaard Connectiviteit” en is een technische standaard die is ontworpen om de interoperabiliteit en uitwisselbaarheid van gegevens tussen verschillende organisaties en systemen te vergemakkelijken. Het is bedoeld om de manier waarop gegevens worden gedeeld en uitgewisseld te standaardiseren, waardoor koppelingen tussen organisaties snel, veilig, transparant en betaalbaar kunnen worden georganiseerd. De standaard is open source ontwikkeld bij VNG Realisatie samen met gemeenten, ketenpartners en leveranciers.

In deze sessie krijgt u inzage over de modernisering van de informatiehuishouding binnen de overheid, hoe de FSC standaard hieraan bijdraagt en wat de FSC standaard betekent voor andere organisaties. Graag gaan we met u in gesprek over wat dit voor uw organisatie betekent en oplevert.

Thijs de Maa

Thijs de Maa

Engineering Lead - Special Projects van Bunq

Keynote: Bunq’s publieke API: krachtige applicaties mede mogelijk gemaakt

Thijs de Maa, Engineering Lead - Special Projects, Bunq

In deze sessie vertelt Thijs de Maa, Engineering Lead (Special Projects) bij Bunq, over de openbare backend API van Bunq en hoe ontwikkelaars daarmee hun eigen krachtige applicaties kunnen bouwen. Bunq is de enige bank ter wereld die is opgericht door én voor programmeurs. De API biedt verschillende functies zoals betalingen starten, kaarten beheren en toegang verlenen aan werknemers en is toegankelijk voor iedereen: van ervaren programmeurs tot (snel)groeiende bedrijven. Omdat de applicatie is ontwikkeld op dezelfde technologie en code als Bunq’s mobiele API, is het even snel en gemakkelijk in gebruik ongeacht het platform. Thijs legt uit hoe de API is opgezet, wat het uniek maakt, hoe ontwikkelaars eenvoudig hun apps kunnen integreren met Bunq en hoe Bunq met behulp van de app nieuwe gebruikers aantrekt. Met behulp van een aantal casevoorbeelden laat hij daarnaast zien hoe veelzijdig en breed inzetbaar de API is. Tenslotte zal Thijs kort ingaan op het onderwerp PSD2 en wat het betekent voor app-ontwikkelaars.

John Grinwis

John Grinwis

Pre-sales Solution Engineer, Evolane

API-beveiligingsstrategieën voor het veranderende landschap van cyberbedreigingen

John Grinwis, Solution Engineer, Evolane

Ontdek een geavanceerde benadering van API-beveiliging, gericht op het proactief identificeren en blokkeren van bedreigingen aan de rand van het netwerk. Daarbij worden kritieke stappen, zoals het blokkeren van clients met een slechte reputatie en het beheren van bots tot rate limiting en grondige API-inspecties meegenomen. Niet alleen aanvallen aan de voordeur, maar ook het verfijnen van de verdediging door middel van AI-gestuurde analyses worden belicht. Ontdek zelf hoe beveiligingsstrategieën ongebruikelijk gedrag helpen detecteren, datascraping voorkomen en zorgen voor naleving van de hoogste beveiligingstandaarden, waaronder OWASP en PII-labels.

Krijg een overzicht van de nieuwste beveiligingstechnologieën- en praktijken en krijg praktische inzichten in hoe u uw API’s beschermt tegen het huidige en complexe veranderende bedreigingslandschap.

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!