Programma

FYSIEK CONGRES: 9 mei 2023

Stadion Feijenoord | Rotterdam

ONLINE CONGRES VANAF: 10 mei 2023

Het programma

In het programma zullen twee track worden opgenomen: Business Mindset en Technical Working. Laat u inspireren door interessante sprekers en doe ervaring op voor uw organisatie. Neem deel aan het congres en kom ook in contact met collega’s van andere organisaties, leer van anderen en deel uw ervaringen. Samen zorgen we ervoor dat API’s voor ons gaan werken!

Onderwerpen die aan bod komen: API Management -> de Business Mindset, Technische kant van API -> Technical Working, API’s controleren, API strategie, API security, Veiligheid van API’s, Integreren van algoritmes, Ecosystem, Wet- en regelgeving en Datamesh.

Kay Lummitsch

Kay Lummitsch

Digital Catalyst & API-Program Expert van The Digital Journeyman Foundation

WELKOMSTWOORD EN OPENING

Opening door dagvoorzitter Kay Lummitsch

Kay Lummitsch

Kay Lummitsch

Digital Catalyst & API-Program Expert van The Digital Journeyman Foundation

Making APIS Work

Kay Lummitsch, Digital Catalyst & API-Program Expert van The Digital Journeyman Foundation

Making APIS Work

Deze sessie zal in het Engelstalig worden gegeven

Niels Wolf

Niels Wolf

IT Architect / Manager van Lobo IT

Geef een boost aan uw digitale strategie met API en Integratie concepten, zoals Legacy wrapping

Niels Wolf, IT Architect / Manager, Lobo IT

De behoefte van organisaties blijven constant veranderen wat zorgt voor een blijvende uitgavepost die snel kan oplopen wanneer er niet wordt gekeken naar wat er al is. Door gebruik te maken van Integratie en API technologie heeft u de mogelijkheid om de verouderde applicaties weer onderdeel uit te laten maken van de digitale mogelijkheden en daarnaast om nieuwe applicaties te introduceren die de oude langzaam vervangen. Mega investeringen in greenfields zonder een sterke integratie en API strategie of voorbereiding is dan ook niet te adviseren. In deze sessie laat Niels Wolf een aantal manieren en concepten zien die kunnen helpen hierbij.

Na het volgens van deze sessie weet u onder andere:

– Legacy onderdeel maken van het digitale landschap.

– Hoe u een vervangende applicatie in het landschap introduceert.

– Wat de voordelen zijn van ontkoppelen op de korte en lange termijn.

Sven van den Burg

Sven van den Burg

API Magician van API Magician

API's ontwikkelen mét API Security

Sven van den Burg, API Magician van API Magician

API’s worden vaak ontwikkelt door kleine teams of door middel van agile werken. Tijdens de ontwikkeling gaat de aandacht vaak naar de functionaliteit, maar de security wordt hierbij vaak onderschat. In deze sessie wordt u geïnspireerd door praktijkervaringen, waardoor de urgentie op het gebied van API Security duidelijk wordt. U gaat naar huis met praktische tips en tricks om binnen uw organisatie aan de slag te gaan.

Na het deze sessie weet u onder andere:

– Hoe grootschalige aanvallen voorkomen worden door middel van rate limit.

– Hoe u authenticatie toepast.

– Hoe u monitoring inricht rondom het gebruik van API’s.

Zijn uw API’s wel veilig?

API’s zijn belangrijke bouwstenen van de digitale strategie van elke onderneming. Maar hoe veilig zijn uw API’s? Hoe zorgt u ervoor dat deze veilig zijn en blijven? Ga met collega’s in gesprek om te bespreken hoe zij hun API’s beschermen en zorgen dat deze veilig zijn. Welke ervaringen en uitdagingen heeft u meegemaakt? Deel deze met collega’s, leer van elkaars ervaringen en help elkaar verder.

#API Security

Goede API’s ontwerpen

Ga met collega’s in gesprek over het ontwerpen van goede API’s. Wanneer heeft u een goede API ontworpen en tegen welke uitdagingen loopt u aan bij het ontwerpen hiervan? Deel uw ervaringen en uitdagingen met collega’s.

#API Design / Documentation

Het succes van API’s meten

API-monitoring is van groot belang voor moderne bedrijven. Het kan de gezondheid van digitale bedrijven aangeven en stelt bedrijven in staat om direct corrigerende maatregelen te nemen als een belangrijke app down is. Het geeft ook inzicht in welke nieuwe diensten goed presteren en welke niet. Maar hoe meet je de impact van API’s op bedrijfsresultaten? Ga met elkaar hierover in gesprek en deel ervaringen en uitdagingen om zo van elkaar te leren.

#API Analytics / Monitoring

Wie spreken er?

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er komen spreken en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!