Hawre Rahimi

Tweede Kamerlid VVD van Tweede Kamer der Staten-Generaal

Ik ben geboren in een Koerdische stad in Iran (Sardasht), waar ik tot mijn elfde heb gewoond. Daar heb ik de 8 jarige Iran-Irak oorlog overleefd. Met als dieptepunt de gifgasaanval op onze stad door Saddam Hoessein. Mijn vader zei altijd: nooit de politiek ingaan! Later werd ik gevraagd voor de gemeenteraad in Weesp. Ik heb het toch gedaan. Ik vond het een plicht om als (IT) ondernemer op te komen voor de ondernemers in Nederland. Daarnaast had ik informatica gestudeerd op de Vrije Universiteit in Amsterdam en wilde ik ook mijn IT kennis inzetten binnen de politiek. Digitalisering raakt namenlijk steeds meer democratische grondrechten. Vier jaar later zag ik hetzelfde probleem in Den Haag. Te weinig ondernemers en te weinig mensen met echte IT kennis. Sinds 18 jan 2022 ben ik kamerlid met de portefeille MKB & Ondernemerschap. Sinds 1 jan 2023 ben ik voor de VVD Woordvoerder Digitale zaken en BZK: - DiZa Digitale overheid - BZK Informatiesamenleving - BZK Logius - BZK RviG - DiZa Identiteit (Paspoort, Rijbewijs, ID etc) - Archiefwet Meer info over mijn biografie is hier te vinden: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5310355/hawre-rahimi-gifgas-aanval-iran-oorlog-saddam-hoessein-tweede-kamer

Tweede Kamerlid VVD van Tweede Kamer der Staten-Generaal

De Tweede Kamer maakt samen met de regering nieuwe wetten en controleren of de regering haar werk goed doet. De Tweede Kamer speelt ook een belangrijke rol bij de vorming van beleid.

De leden worden direct gekozen door de Nederlandse kiezers. Door te stemmen tijdens de landelijke verkiezingen bepalen de kiezers welke 150 Tweede Kamerleden hen de komende kabinetsperiode vertegenwoordigen. 

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!