Koen Adolfs

Lead Product Owner & API Evangelist bij ABN AMRO

Koen heeft in de loop van zijn carrière een voorliefde ontwikkeld voor verandering, strategie en digitale innovatie. Na zich te hebben toegelegd op internet en mobiel, begon hij zich te specialiseren in API's toen PSD2 in de maak was. Als Lead Product Owner voor Open Banking zijn Koen en zijn team verantwoordelijk voor het API-platform van ABN AMRO en ondersteunen zij de business lines bij het formuleren van hun visie en het vergroten van de ontwikkelaarsgemeenschap.

ABN AMRO

ABN AMRO is een van de leidende banken in Nederland en richt zich voornamelijk op Noord-West Europa, waar zij leningen, hypotheken en andere bancaire diensten verleent aan bedrijven en particulieren.

Koen's bijdrage aan het programma

Talkshow: Visie- en strategie ontwikkeling voor API’s

In deze talkshow gaat Paul van Liempt in gesprek met diverse talkshowgasten over het belang van het ontwikkelen van visie en (vervolgens) een strategie op het toepassen van API-technologie. Dat API’s digitalisering versnellen is onomstotelijk, maar dit kan niet zonder het ontwikkelen van een goed en gedegen API-visie en bijbehorende API-strategie. De visie en strategie helpen de organisatie om op ieder moment de juiste keuzes te maken en antwoord te geven op vragen als “wanneer zijn we in control als het gaat om onze data?”, “hoe zorgen we ervoor dat de technologische ontwikkelingen ons niet voorbijstreven?” “welk probleem moet er opgelost worden?” en “hoe kunnen API’s bijdragen in het oplossen van dit probleem?” Aan de hand van praktische voorbeelden zullen de diverse experts aan tafel u inzicht geven en op weg helpen.

Live: roundtable over uw vraagstukken

Het thema van deze live Roundtable onder leiding van Koen Adolfs bepaalt u grotendeels zelf. Het onderwerp van dit digitale rondetafelgesprek wordt namelijk bepaald aan de hand van de vragen die u bij uw aanmelding heeft opgegeven. Samen met de programmacommissie nemen we deze vragen door en halen daar het meest aangehaalde onderwerpen uit. Aan de hand van drie stellingen gaat u vervolgens samen met vakgenoten in gesprek. In deze tijden, waarin netwerken erg lastig is, biedt deze roundtable een mooie gelegenheid om in contact te komen met andere professionals uit uw vakgebied om met hen van gedachten te wisselen.

Social Share

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!