Europese storage voor digitale soevereiniteit

Digitale soevereiniteit staat steeds vaker bovenaan de agenda van CIO’s en IT-managers. En terecht. Want zonder regie over je eigen data en infrastructuur, is echte controle over je bedrijfsvoering en innovaties onmogelijk. Zeker nu kunstmatige intelligentie steeds meer afhankelijk is van gevoelige data, wordt de keuze voor waar en hoe je die data opslaat strategisch belangrijker dan ooit.

De whitepaper “Europese storage voor digitale soevereiniteit” werpt een kritisch licht op de kwetsbaarheid van organisaties die leunen op buitenlandse cloudproviders. Denk aan de Amerikaanse CLOUD Act of FISA 702, waarmee buitenlandse overheden toegang kunnen eisen tot jouw data, zelfs als deze fysiek in Europa staat. Een recent voorbeeld is het blokkeren van de mailbox van de hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof door Microsoft, op verzoek van de Amerikaanse overheid. Zulke incidenten laten zien hoe snel toegang tot cruciale data buiten je macht kan vallen.

Daarnaast speelt operationele continuïteit een grote rol. Wat gebeurt er als je bij een storing of cyberaanval je cloudomgeving niet kunt bereiken? Of als een leverancier eenzijdig zijn voorwaarden aanpast? En hoe transparant is het eigenlijk of jouw back-ups echt onveranderbaar zijn opgeslagen?

In deze whitepaper lees je:

  • Waarom afhankelijkheid van buitenlandse providers risico’s meebrengt voor compliance, continuïteit en veiligheid;
  • Hoe Europese on-prem storage helpt om juridische, technische en operationele controle te herwinnen;
  • Waarom hybride opslagstrategieën met Europese technologie de voorkeur verdienen;
  • En welke concrete stappen je kunt zetten om datasoevereiniteit op te bouwen, van dataclassificatie tot air-gapped back-ups.

Digitale soevereiniteit begint bij bewuste keuzes over waar en hoe je data leeft. Europese storageoplossingen bieden hierbij een robuust fundament, met grip, transparantie en zekerheid als uitgangspunt

Download

Door op aanmelden te klikken geeft u toestemming om gemaild te worden, u ontvangt de whitepaper in uw mailbox.

Nuttig? Deel dit bericht!