Hoe een e-factureringsproject succesvol te implementeren?

Een van de lessen die tijdens de pandemie is geleerd, is dat de digitale transformatie van de economie definitief moet worden aangepakt. Overheden en bedrijven trachten te profiteren van de voordelen die de nieuwe technologieën bieden door middel van de automatisering van managementprocessen.

Een van de meest frequente digitaliseringstrends wereldwijd is elektronische facturering, vanwege de grote voordelen dat het in zowel B2G als in B2B biedt.

De meest noemenswaardige voordelen van elektronische facturatie zijn:

  • Kostenbesparing
  • Vermindering van menselijke fouten
  • Optimalisatie van de doorlooptijden
  • Betere fiscale controle en vermindering van belastingontduiking
  • Het is de meest veilige manier van factureren

Om een e-factureringsproject met succes te implementeren, is het echter van essentieel belang om een geschikte onboarding- of partnerintegratiestrategie te hebben die op de volgende best practices is gebaseerd:

  • Breid uw berichtenstroom uit tot meer dan alleen de factuur, door het toevoegen van andere gerelateerde documenten zoals inkooporders of verzendberichten, om uw processen te optimaliseren en kortere reactietijden aan klanten en/of leveranciers te bieden.
  • Implementeer statusberichten over de verwerking van facturen in uw project voor factuurontvangst, waardoor uw betalingsbeheer transparanter wordt.
  • Vergemakkelijk de integratie van klanten en/of leveranciers zonder een oplossing voor elektronische gegevensuitwisseling via klanten- en leveranciersportalen die met uw beheersystemen zijn geïntegreerd.
  • Incentives voor leveranciers, zoals kortere betalingstermijnen, wanneer facturen elektronisch worden ontvangen.

Binnen de portfolio van op maat geleverde oplossingen, heeft EDICOM een specifieke supplier onboarding service. Deze dienst zet een team van professionals in dat, op basis van gecontrasteerde processen, best practices en samenwerkingstools, de integratie van uw handelspartners in uw project voor elektronische communicatie versnelt.

EDICOM is een technologische partner met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van e-invoicing projecten wereldwijd. Het Global e-Invoicing Platform automatiseert B2B en B2G elektronische facturatieprocessen in overeenstemming met de technische specificaties en regelgeving die van kracht zijn in meer dan 70 landen.

Met accreditaties als PEPPOL Acces Point en eIDAS Trusted Service Provider is EDICOM uw aangewezen partner voor elk digitaal transformatieproject.

Uitstekend evenement waar alle items over facturen in de breedste zin van het woord aandacht krijgen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!