Peppol: sneller, makkelijker en veiliger wereldwijd digitaal zakendoen

Peppol is dé internationale standaard op het gebied van e-facturatie en e-ordering. Met Peppol kunnen overheden en organisaties wereldwijd sneller, makkelijker en veiliger elektronische berichten uitwisselen, met een kleinere kans op spookfacturen of andere boekhoudfouten.

Wat is en doet Peppol?

Met Peppol koppelt u uw administratie aan die van andere bedrijven en/of overheidsorganisaties, onafhankelijk van uw bedrijfsgrootte. De Rijksoverheid in Nederland en veel andere landen zijn al overgestapt naar Peppol. Sterker nog: doet u zaken met specifieke landen, dan is e-factureren via Peppol soms een harde eis. Daarnaast zijn er ontwikkelingen gaande die dit proces zullen versterken, zoals de wet ‘VAT in the digital age’.

Aansluiten op Peppol: hoe doe ik dat?

Aansluiten op Peppol kan veelal direct via uw ERP- of boekhoudpakket. Kijk hier of (en op welke manier) uw administratiesoftware Peppol ondersteunt. Is dat niet het geval of gebruikt u geen ERP- of boekhoudpakket, dan kunt u e-factureren via Peppol door aan te sluiten op een Peppol-serviceprovider of via een factuurportaal.

‘Connect once, reach all’-principe

Nadat u eenmalig bent aangesloten, kunt u wereldwijd facturen en andere elektronische berichten uitwisselen met elk bedrijf dat ook is aangesloten op Peppol. ‘Connect once, reach all’ noemen we dat principe. Klik op de blauwe knop om meer te lezen over de voordelen van Peppol en om aan te sluiten.

Zien we u op het Factuurcongres?

De Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) is in Nederland regisseur en beheerder van het Peppol-afsprakenstelsel. Tijdens het Factuurcongres op 28 mei organiseert NPa een breakout-sessie rondom Peppol. Daarnaast zijn NPa-collega’s Mircea Negulescu, Jelte Jansen en Marko Broedersz beschikbaar voor vragen, bijvoorbeeld bij onze stand of de netwerkborrel. Zien we u daar?

Heeft u vragen? Stel ze gerust!

Heeft u nu alvast een vraag voor ons? Vul dan het contactformulier in op Peppolautoriteit.nl/contact, dan nemen we contact met u op. Wilt u meer weten over Peppol en manieren om aan te sluiten? Kijk dan op https://peppol.nl.

Uitstekend evenement waar alle items over facturen in de breedste zin van het woord aandacht krijgen.

Nuttig? Deel dit bericht!