Rijksoverheid (logius) zet grote stap met peppol-access point via eConnect

De Rijksoverheid maakt vanaf 2024 voor het uitwisselen van e-orders en e-facturen gebruik van een nieuw Rijksoverheid Access Point op Peppol (ROAP), dat is gebouwd en geleverd door eConnect. Logius (de beheerder van veel GDI-standaarden, stelsels en voorzieningen voor burgers, bedrijven en overheden), gaat gebruik maken van Peppol om het uitwisselen van zogenaamde e-Procurementberichten zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Nu ook via Peppol versturen

Niet alleen kan de Rijksoverheid met het nieuwe access point e-orders en e-facturen via Peppol ontvangen, maar ook versturen. De vraag naar e-facturatie neemt over de hele wereld steeds meer toe en wordt in veel landen verplicht. Zaken als bedragen, vervaldata en gecommitteerde partijen staan daarmee altijd vast, waardoor het proces efficiënter verloopt en er minder tijd en werk voor nodig is. Daarnaast worden zowel de kans op fouten als op fraude geminimaliseerd.

De trein reed gewoon door

Over de samenwerking zegt Edward Mauritz (product owner team eProcurementdiensten, afdeling Standaarden): “Wat heel prettig was, was dat tijdens het proces het vertrouwen groeide. Transparantie is niet vanzelfsprekend, maar door wederzijdse openheid konden we heel snel schakelen. Tijdens de transitie naar het nieuwe access point zijn er geen storingen geweest, alles is snel opgepakt, dat was erg bijzonder. De trein reed gewoon door.”

Goede technische kennis

De prettige samenwerking kwam volgens Thieme van Selm, IT Lead bij eConnect, mede door de goede technische kennis die bij Logius aanwezig was. “Daarom konden we meteen erg specifiek overleggen, waardoor wij vervolgens erg efficiënt konden werken. Ook de oplevering en migratie zijn succesvol verlopen, ik ben erg trots op het resultaat dat we samen hebben neergezet.”

Uitstekend evenement waar alle items over facturen in de breedste zin van het woord aandacht krijgen.

Nuttig? Deel dit bericht!