Programma

Thema: route naar de optimale IT-infrastructuur

Dit was het programma van 2022

Aan de hand van het thema ‘’Route naar de optimale IT-Infrastructuur’’ kijken we naar hoe de toekomst eruitziet. U hoort van toonaangevende organisaties welke uitdagingen zij hebben en doet in één dag alle kennis op over de optimale inrichting en beveiliging van uw (hybride) IT-infrastructuur.

Jelle Wissenburgh

Jelle Wissenburgh

(Public) Cloud and ICT Infrastructure Architect / Consultant bij VKA

Roundtable: on-premise vs. cloud

Jelle Wissenburgh, (Public) Cloud and ICT Infrastructure Architect / Consultant bij VKA

Veel organisaties ondervinden de uitdagingen bij een aanpak in de public cloud en beginnen hun data en workloads weer terug te brengen naar on-premise systemen.

In deze interactieve roundtable gaat u met ongeveer 8 tot 10 deelnemers aan de hand van stellingen het gesprek aan:

 • Organisaties die wendbaar willen zijn moeten altijd voor (public) Cloud kiezen
 • De (public) Cloud biedt betere beveiliging dan on premise datacenters
 • Traditionele netwerkoplossingen zijn niet geschikt voor moderne Clouddiensten
 • Het effectief gebruik van Cloud vereist een goed eigen Cloud Competence Center
 • De traditionele waterval aanpak is niet geschikt voor Cloud, agile methodes wel
Bart M. Veldhuis

Bart M. Veldhuis

Cloud Architect en oprichter bij Cloud Architect Alliance

Roundtable: meest gestelde vragen over it infrastructuren

Bart Veldhuis, Cloud Architect en Oprichter bij Cloud Architect Alliance

Andere IT professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over de optimale (hybride) infrastructuur. Tijdens uw aanmelding voor dit congres vroegen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze roundtable gaan we met elkaar in gesprek en worden de meest gestelde vragen behandeld zoals:

 • Hoe hebben andere organisaties de reis naar hybrid IT onderzocht, afgelegd en voltooid?
 • Hoe ziet de toekomst van hybide cloud oplossingen eruit?
 • Hoe blijft u in control over een complex IT-landschap?Deze interactieve sessie is toegankelijk

Deze interactieve sessie is toegankelijk voor ongeveer 8 tot 10 deelnemers waarin iedereen wordt gevraagd om actief deel te nemen aan het gesprek door ervaringen en uitdagingen te delen om zo van elkaar te leren.

Peter Nijenhuis

Peter Nijenhuis

DevOps enthusiast

Roundtable: Een DevOps kijk op gedragingen bij een Cloud Migratie

Peter Nijenhuis, DevOps enthusiast, S0L1D Heroes

Transities naar de cloud gaan niet altijd zonder slag of stoot. DevOps is ontworpen om bedrijfsinnovatie te stimuleren en om processen continu te verbeteren.

Ga in deze interactieve roundtable onder leiding van Peter Nijenhuis met ongeveer 8 – 10 vakgenoten het gesprek aan over uw transitie naar de cloud en welke rol DevOps hierin kan spelen. Welke hobbels heeft u op de weg ervaren? Welke uitdagingen staan er nog op de route? Ga in gesprek met uw peers en leer van elkaar!

Peter Nijenhuis is een DevOps enthousiasteling gespecialiseerd in DevOps-transformaties met een focus op het menselijke aspect van DevOps. Peter werkt momenteel als Lead DevOps Coach voor de NS.

Kevin Keij

Kevin Keij

Strategic Account Executive Benelux bij DocuSign

Video: Digitale ID-verificatie en ondertekening: zo werkt dat!

KEVIN KEIJ, STRATEGIC ACCOUNT EXECUTIVE BENELUX, DOCUSIGN

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat bij belangrijke overeenkomsten de identiteit van de ondertekenaar geverifieerd moet worden. Dit soort gevoelige transacties worden echter steeds vaker online uitgevoerd. Hierdoor ontstaan er uitdagingen met betrekking tot de veiligheid en betrouwbaarheid van gegevens. Hoe verifieer je eenvoudig en veilig de identiteit van je ondertekenaar zonder hier fysiek voor aanwezig te hoeven zijn?

Tijdens deze video laat DocuSign  je zien hoe je met technologie voor ID-verificatie de identiteit van je ondertekenaar digitaal en op elk gewenst moment kunt verifiëren.

Erik van Harten

Erik van Harten

Senior Specialist Security EMEA

Ed Lute

Ed Lute

Hoofdredacteur bij ICT/magazine

Interview: De voordelen van een Zero trust Datacenter

Erik van Harten, Senior Specialist Security EMEA, Juniper Networks en Ed Lute, Hoofdredacteur bij ICT/magazine

Hybride IT omgevingen nemen steeds vaker de overhand. Gedreven door tal van redenen zoals schaalbaarheid, flexibiliteit, en dergelijke richten organisaties hun IT omgeving in met gebruik van verschillende omgevingen zoals eigen datacenters, edge datacenters en cloud. De werklast en complexiteit van het beheer van deze omgeving nemen daarmee toe.

Daarnaast is het belangrijk om de beveiliging van de totale IT omgeving niet uit het oog te verliezen. Met de Zero trust datacenter oplossingen van Juniper Networks is het mogelijk om een centraal beheerd beveiligingsbeleid te hanteren over de totale hybride IT omgeving en tegelijkertijd zichtbaarheid te houden op wat er zich in deze omgeving afspeelt.

Ontvangst en registratie in Stadion Feijenoord, Rotterdam

Bart M. Veldhuis

Bart M. Veldhuis

Cloud Architect en oprichter bij Cloud Architect Alliance

Welkomstwoord en opening. De route naar de optimale IT-infrastructuur: hoe snel gaan we nog?

Bart Veldhuis, CLOUD ARCHITECT EN OPRICHTER BIJ CLOUD ARCHITECT ALLIANCE

Dagvoorzitter Bart Veldhuis is naast oprichter van de Cloud Architect Alliance ook gecertificeerd Cloud Architect. IT-landschappen veranderen snel met nieuwe cloud technologieën zoals multi-cloud en de weg naar de public cloud. De pandemie heeft deze en andere veranderingen nog eens extra versneld, security en privacy worden als maar belangrijker.

Maar hoe snel gaan we nog? Bart neemt u mee in de ervaringen van de Cloud Architect Alliance. Hoe is het gesteld met de huidige kennisopbouw en hoe hard gaan de recente ontwikkelingen.

Milo Broekmans

Milo Broekmans

Senior Enterprise Architect bij Stedin

Cloud first strategie als facilitator van de energietransitie

Milo Broekmans, SENIOR ENTERPRISE ARCHITECT, STEDIN

Stedin streeft ernaar een wendbare en kosteneffectieve organisatie te worden om de energietransitie te kunnen faciliteren. Dit heeft geleid tot een cloud first strategie, waarvoor een ‘reisbureau’ is gezocht om deze reis naar de cloud te kunnen maken. Ondertussen is Stedin enige tijd onderweg en is het project afgerond. In deze sessie vertelt Senior Enterprise Architect, Milo Broekmans, over de nodige obstakels die ze zijn tegengekomen waardoor de ambitieuze reisdoelen moesten worden bijgesteld. In het reisverslag neemt hij u mee in de ervaringen die zijn opgedaan, waarbij zowel de successen als de wat minder geslaagde kanten van de reis aan bod komen.

Stedin
Kevin Keij

Kevin Keij

Strategic Account Executive Benelux bij DocuSign

Veilig digitaal ondertekenen en geïntegreerd zakendoen in de Cloud

Kevin Keij, Strategic Account Executive BENELUX, DocuSign

In een onrustige wereld is veilig zakendoen een must voor elke organisatie. De belangrijkste vraag daarbij is: hoe waarborg u de veiligheid van uw bedrijf zowel offline als online?

Tijdens deze keynote van DocuSign duiken we dieper in de wereld van digitaal ondertekenen en zoomen we in op deze aspecten van veilig zakendoen in de Cloud:

 • Ontdek hoe digitale onderteken tools kunnen helpen om workflows te vereenvoudigen en een hogere productiviteit te behalen
 • Leer alles over de veiligheid en rechtsgeldigheid van elektronische handtekeningen
 • Ontdek hoe Cloudtechnologieën kunnen helpen bij het veilig en geïntegreerd werken
 • Leer hoe andere organisaties succesvol een veilige digitale transformatie hebben doorgevoerd

Sluit u dus aan bij deze informatieve sessie om inzicht te krijgen in de manieren waarop DocuSign organisaties helpt om te gaan met deze beveiligingsuitdagingen van Cloudtechnologie in een digitale wereld van hybride werken.

Ochtendpauze op het netwerkplein

VERSE KOFFIE EN THEE. KOM IN CONTACT MET VAKGENOTEN EN VOER 1-OP-1 GESPREKKEN.

Jos Brekelmans

Jos Brekelmans

Enterprise Cloud Architect bij Jumbo Supermarkten

Tim Meeuwissen

Tim Meeuwissen

Technology and Transformation Lead bij Jumbo Supermarkten

De ‘Jumbo reis’ naar een Hybride Cloud omgeving

JOS BREKELMANS ENTERPRISE CLOUD ARCHITECT & TIM MEEUWISSEN TECHNOLOGY AND TRANSFORMATION LEAD BIJ JUMBO SUPERMARKTEN

Jumbo heeft de reis gemaakt naar de Public Cloud en heeft de Jumbo Technology Campus getransformeerd van horizontale IT dienstverlening naar product georiënteerde devops teams. Het gevolg is een Jumbo IT-landschap met een diversiteit aan Public Cloud Infrastructuur-, Platform- en Software-as-a-Service oplossingen ofwel een Hybride Cloud omgeving. Deze Hybride omgeving brengt diverse uitdagingen met zich mee voor de Jumbo DevOps teams zowel op Development vlak als op Operations vlak. Met een dialoog tussen een Jumbo Cloud Architect Jos en een Jumbo Pathfinder Tim nemen we u mee in de Hybride Cloud ervaringen en uitdagingen binnen Jumbo.

Jelle Wissenburgh

Jelle Wissenburgh

(Public) Cloud and ICT Infrastructure Architect / Consultant bij VKA

Break-out A1: Cloud migratie en transitie, lessen uit de praktijk

Jelle Wissenburgh, (Public) Cloud and ICT Infrastructure Architect / Consultant, VKA

Jelle Wissenburgh is (Public) Cloud and ICT Infrastructuur Architect/ Consultant bij Verdonck Klooster & Associates. Dagelijks helpt hij nutsorganisaties in Nederland en (grotere) overheidsorganisaties bij de architectuur, migratie en transitie naar de Cloud. De afgelopen periode hebben organisaties een beweging van traditionele (on premise) ICT-infrastructuur/ hosting naar Clouddiensten ingezet. De migratie en transitie van traditionele ICT-infrastructuur naar Cloud kent uiteenlopende uitdagingen op het gebied van technologie, security, organisatie en kosten. Organisaties moeten hierbij inhoudelijke keuzes maken en de juiste fasering bepalen. Leer in deze sessie van ervaringen uit de praktijk en voorkom valkuilen bij uw migratie en transitie naar de Cloud.

Jeroen Mullink

Jeroen Mullink

Lead Solution Engineer bij Redwood Software

Break-out A2: Gecentraliseerde automatisering in een hybride IT omgeving

Jeroen Mullink, Lead Solution Engineer, Redwood Software

Dynamische IT landschappen zorgen voor nieuwe uitdagingen op het gebied van automatisering. Hoe houd je controle en overzicht over de geautomatiseerde processen zonder flexibiliteit te verliezen?

Jeroen Mullink – expert op het gebied van workload automation – legt uit hoe Redwood met een centrale oplossing en templates klanten helpt over het hele landschap te automatiseren zonder flexibiliteit te verliezen.

Ronald Vervest

Ronald Vervest

Solution Specialist – Apstra bij Juniper Networks

Fons Laudy

Fons Laudy

Director EMEA Sales Specialists bij Juniper Networks

Break-out B1: Een cloud-a-like private datacenter netwerk: Automatiseer de volledige life-cycle van uw datacenter netwerk met Intent-Based Networking

Ronald Vervest, Solution Specialist – Apstra & Fons Laudy, Director EMEA Sales Specialists bij Juniper Networks

De transformatie naar de (multi-)cloud is in volle gang. Analisten zijn het erover eens dat het merendeel van organisaties uiteindelijk in een hybrid cloud omgeving zal belanden, waarbij ook private datacenters een cruciale rol blijven spelen.

In deze sessie leert u op welke manier het Intent-Based Networking Platform, Apstra, bijdraagt aan het vergaand automatiseren van de volledige life-cycle van uw (multivendor) datacenter netwerk en de betrouwbaarheid van het netwerk garandeert.

Jeroen Braak

Jeroen Braak

Major Account Manager Security – EMEA – APAC

Break-out B2: IT Visibility

Jeroen Braak, MAJOR ACCOUNT MANAGER SECURITY – EMEA – APAC, Flexera

Flexera levert de meest complete en up-to-date overzicht van uw Hybrid IT omgeving van On-Premises naar SaaS tot Cloud.

Deze interactieve sessie start met een korte introductie en overzicht van de uitdagingen en prioriteiten die de meeste organisaties hebben in deze tijd. vervolgens geven we onze visie wat de oorzaak is van deze uitdagingen.

En als afsluiting laten we zien hoe Flexera deze uitdagingen kan oplossen door technologie data om te zetten in bruikbare informatie over een steeds groter wordende reeks dimensies die IT in staat stellen uw hybride IT-landgoed effectief te beheren, te besturen en te optimaliseren.

Lunchpauze op het netwerkplein

GENIET VAN EEN HEERLIJKE LUNCH Op het netwerkplein. Kom in contact met vakgenoten en voer 1-op-1 gesprekken.

Jan Moelker

Jan Moelker

Voorzitter Stichting Post Master Digital Design & Architecture

Break-out C1: De weg naar een betere positie van de architect in het digitale domein

Jan Moelker, Voorzitter, Stichting Post Master Digital Design & Architecture

De transitie naar een hybride IT infrastructuur roept natuurlijk vragen op: waarom, waar, door wie en hoe dat moet gebeuren. In een interactieve sessie wordt u meegenomen in deze vernieuwing uit de praktijk en ontdekt u welke nieuwe mogelijkheden er zijn om u daarop voor te bereiden en te bekwamen.

Vanuit een maatschappelijk initiatief is een vernieuwing in gang gezet om de aanpak van digitalisering naar een hoger plan te brengen. De vernieuwde en krachtige beroepsgroep, Digital Architects NetWork (DANW), een kennis- en netwerkorganisatie met impact, ondersteunt dit.

Laat u verrassen en ontdek wat de architect kan betekenen in de transformatie naar een Hybride IT infrastructuur.

Ricardo van Velzen

Ricardo van Velzen

Manager Systems Engineering bij Nutanix

Break-out C2: Ontdek uw infrastructuurpotentieel met behulp van een Hyperconverged Infrastuctuur

Ricardo van Velzen, Manager Systems Engineering, Nutanix

Hyperconverged Infrastructure ofwel HCI vormt een soort tussenlaag dat de brug slaat tussen verschillende locaties, maar ook voor eenvoud zorgt. Het biedt de mogelijkheid meer inzicht te krijgen in kosten op de verschillende platformen waardoor u betere keuzes kunt maken.

Het is een consistente tool voor alle IT-omgevingen. Het brengt storage, compute en netwerk samen – zelf ervaren? Kom naar onze sessie en ontdek alles over:

✔ Cloud adoptie en cloud strategie.
✔ Cloud kosten en het begrijpen van de modellen van de verschillende afnemers. Hierin adresseren we ook het stukje “vendor lock-in”.
✔ Mogelijkheid om uw eigen TCO/ROI report op te stellen waarbij cloud deployment modellen worden vergeleken.

Vincent Everts

Vincent Everts

Trendwatcher digitale transformatie

Digitale transformatie, welke route wordt het?

Vincent Everts, Trendwatcher Digitale Transformatie

In de afgelopen 20 jaar zijn cloud diensten steeds dominanter geworden in de IT architectuur. Vincent Everts gaat in zijn bijdrage in op de verschillende manieren waarop de cloud invloed heeft op ons IT landschap en werpt hij een blik op de toekomst.

Leidt de cloud echt tot latere kosten? Kun je zonder pijnlijke beslissingen standaardisering doorvoeren? Geeft de cloud gegarandeerd een hoger niveau van security? Hoe neem je afscheid van die mooie applicaties die in het verleden zijn gecreëerd en hoe maak je een optimale hybride IT mix?

Maar vooral, welke mogelijkheden geeft de cloud tot innovatie acceleratie die steeds dieper in het bedrijf kan worden gevoeld? In de cloud omgevingen zijn er een groot aantal nieuwe technologieën die relatief eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan bestaande applicaties.

Naast techniek vraagt de cloud om een dappere management aansturing om de resultaten te boeken die we onszelf elke keer beloven. Ontdek de verschillende routes naar digitale transformatie en werp een blik op de toekomst!

Unieke rondleiding stadion Feijenoord

De enthousiaste gidsen vertellen over de geschiedenis van Stadion Feijenoord (De Kuip) en Feyenoord, zij nemen u mee naar alle plaatsen in het stadion die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals de spelerstunnel en de persruimte.

Afsluitende netwerkborrel

BRUISENDE BORREL MET BITTERGARNITUUR

Bezoek het congres

Behoort u tot de doelgroep? Dan kunt u gratis deelnemen.

Bent u (mede)verantwoordelijk voor de IT omgeving van uw eigen organisatie? En staat u open voor drie 1-op-1 gesprekken? Dan kunt u gratis deelnemen! Het congres is volledig verzorgd, inclusief lunch, versnaperingen en een bruisende borrel.

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!