Zijn digitale fingerprints toch niet dé oplossing?
3 weken geleden kwam het bericht naar buiten dat onderzoekers van de TU Eindhoven een online crimineel circuit hebben ontdekt waar duizenden Nederlandse digitale vingerafdrukken werden verhandeld. Veel mensen maken gebruik van digitale fingerprints, aangezien het vaak veel tijd bespaart met de inlogprocedure zelf.
De tweestapsverificatie wordt over het algemeen minder gebruikt omdat maar weinig mensen de moeite neemt om hun account te beveiligen met een extra verificatiecode. Daarnaast worden wachtwoorden vaak gezien als een té simpele manier van het beveiligen van een account. Fingerprints kunnen dan ook een goede oplossing zijn omdat iemands identiteit te controleren valt doormiddel van deze biometrische technologie (AG Connect, 2020). Alleen waar is de tijd dat een wachtwoord enkel voldoende was? Waarom is het een wachtwoord niet meer genoeg om een persoonlijk account te beveiligen?
Is een wachtwoord niet meer genoeg?
Een wachtwoord is over het algemeen niet direct het probleem. Echter gebruiken veel mensen hetzelfde wachtwoord voor verschillende platformen en zijn wachtwoorden vaak makkelijker te raden.
Een wachtwoordloze authenticatie begint steeds meer een trend te worden binnen een gedegen IAM beleid. 81% van de inbreuken binnen organisaties zijn te wijten aan zwakke of gestolen wachtwoorden. Daarom pleiten One Login en het Nationaal Cyber Security Centrum voor een omgeving zonder wachtwoorden.
Online event Identity & Access Management
Tijdens het online event geven onder andere One Login en het Nationaal Cyber Security Centrum beide een exclusieve videotalk over de essentie van goede informatiebeveiliging. Waarom is een gedegen IAM beleid zo belangrijk? Wat voor rol hebben wachtwoorden daarin volgens hen?
Het online event gaat van start op 2 december en geeft u vervolgens de mogelijkheid om voor 30 dagen on demand kennis op te doen. Laat u inspireren en meld u aan!