Whitepaper: Understanding the Cyber Resilience Act’s Security Requirements for Digital Products
Met de recente goedkeuring van de Cyber Resilience Act door de Europese Raad begint een nieuw hoofdstuk in de cybersecurity-regelgeving, met als doel de ontwikkeling en het onderhoud van digitale producten in de hele EU te hervormen. De wetgeving beoogt horizontale cybersecurity-eisen te stellen aan digitale producten en verbonden apparaten, zodat deze veiliger zijn wanneer ze op de markt komen en gedurende hun hele levenscyclus.
De verordening is bedoeld om de toenemende cybersecurity-bedreigingen van verbonden apparaten aan te pakken, met het oog op de bescherming van zowel bedrijven als consumenten. Ze wil de kwetsbaarheden in hard- en software verminderen door beveiligingsnormen in te voeren waaraan fabrikanten moeten voldoen. Dit moet aanvallen voorkomen, zorgen voor tijdige beveiligingsupdates en consumenten duidelijke informatie geven over cybersecurity.
De Cyber Resilience Act werd voor het eerst aangekondigd door Commissievoorzitter Von der Leyen in september 2021 en werd vervolgens benadrukt in de conclusies van de Raad over de versterking van de cyberpositie van de EU. Het voorstel bouwt voort op bestaande kaders, zoals de NIS-richtlijn en de EU Cybersecurity Act, en zorgt voor een consistente aanpak over verschillende sectoren heen. Deze wet weerspiegelt de bredere cybersecurity-strategie van de EU, inclusief de ambitie om de Unie te positioneren als een wereldleider in veilige digitale producten.
Onderwerpen die in het witboek worden besproken, zijn onder andere:
- Doelen van de wet
- Belangrijkste bepalingen van de wet
- Vijf manieren waarop Armis helpt
- Vervolgstappen na adoptie