Programma

Spant! Congrescentrum

Fysiek congres op 30 november

Online congres op 1 december

Go Beyond Awareness

Het programma van #CSX2023 bestaat uit diverse keynotes, break-outsessies, en rondetafels in het cybersecurity café. Stel jouw ideale programma samen en volg deze fysiek en/of online. Naast het reguliere programma kun je ook de gehele dag netwerken op het netwerkplein, het hackersplein bezoeken en meer!

Najib Amhali

Najib Amhali

Cybersecurity specialist 😉 en bekroonde cabaretier

Secure & Laugh

Najib Amhali | Cybersecurity specialist 😉

Maak je klaar voor een briljante combinatie van humor en cybersecurity met niemand minder dan Najib Amhali! Een afsluitende sessie waar de serieuze en soms angstaanjagende wereld van cybersecurity wordt gepresenteerd met een komische twist. Deze getalenteerde cybersecurity specialist 😉 en bekroonde cabaretier combineert zijn scherpe geest met grappen om de absurditeit van onze digitale levens bloot te leggen. Pas op, zijn humor is zo scherp als een goed geconfigureerde firewall!

Mick van Wely

Mick van Wely

Misdaadjournalist, televisie presentator en auteur bij RTL en De Telegraaf

Cybercrime Unveiled: De Psyche van Digitale Criminelen Ontmaskerd

Mick van Wely | Misdaadjournalist

Laat je inspireren door Mick van Wely, de meester van misdaadjournalistiek, crimedeskundige en befaamd presentator van RTL. Tijdens deze onthullende presentatie ontdek je de duistere geest van cybercriminelen en hun genadeloze werkwijzen. Betreed de sinistere wereld van digitale criminaliteit en krijg een uniek inzicht in hoe deze meedogenloze meesters van het kwaad hun slachtoffers selecteren en aanvallen. Wees voorbereid op een angstaanjagende reis door de gedachten van cybercriminelen terwijl je hun doortrapte strategieën ontrafelt. Grijp deze kans om de zwakke plekken in je beveiliging te identificeren en versterk je positie als security manager.

Bernhardt Fourie

Bernhardt Fourie

Security Architect

Cyberdreigingen voor blijven met Open Source Intelligence

Bernhardt Fourie | Security Architect

In deze sessie krijgt u van Berhardt Fourie inzicht in hoe Open Source Intelligence (OSINT) wordt gebruikt om de continu veranderende cyberdreigingen voor te blijven, waaronder de complexe dynamiek tussen fysieke en digitale bedreigingen. Hoe fungeert OSINT als een cruciaal instrument om de impact van fysieke conflicten op cyberbeveiliging te begrijpen en te mitigeren? En hoe helpt het verzamelen en analyseren van openbare bronnen bij het identificeren van kwetsbaarheden en bedreigingen voor kritieke infrastructuur?

Monica de Wit

Monica de Wit

Strategisch Adviseur Cybersecurity van ProRail

Implementatie NIS2: choose your battles

Monica de Wit | Strategisch Adviseur Cybersecurity | ProRail

Eind 2024 treedt de NIS2 in werking. Deze vraagt integrale benadering van risicomanagement en professionalisering van governance van information security, business continuity en privacy. Stevige sturing op ketenrisico’s, maar tegelijkertijd ook transparante samenwerking met de belangrijkste ketenpartners en leveranciers. Duidelijk eigenaarschap en heldere verantwoording. Nooit eerder was information security nog minder het IT-feestje dat het al nooit was.

Wat betekent NIS2 voor jouw organisatie? Welke keuzes moet je maken om te voldoen aan de eisen? In deze interactieve sessie gaat Monica in op de thema’s van de NIS2 en de keuzes, knelpunten en kansen die gepaard gaan met de implementatie.

Therese Drent

Therese Drent

Security Awareness Information Security Officer bij Achmea

De uitdagingen van ons menselijk brein en waarom awareness alleen niet genoeg is

Therese Drent | Security Behaviour Officer | Achmea

Hoe komt het toch dat medewerkers wel die verplichte security awareness e-learning hebben gedaan maar toch Welkom123 als wachtwoord kiezen? Of een presentatie bomvol succesvolle hacks hebben gezien, om vervolgens gevoelige bedrijfsdata in ChatGPT zetten?

Dit heeft te maken met hoe ons menselijk brein in elkaar zit. Vanuit de gedragswetenschappen weten we dat alleen kennis en vaardigheden niet perse zorgen voor het juiste veilige gedrag. Traditioneel wordt security awareness echter wel vanuit deze route ingestoken.

Verdiep je dus – net als hackers dat al doen- in de mens en haar brein zodat je veel slimmere security gedragsinterventies kunt bedenken die op de lange termijn zorgen voor meer en veiliger security gedrag.

Marcel de Boer

Marcel de Boer

Financieel directeur van Hoppenbrouwers Techniek

De unieke strijd van Hoppenbrouwers tegen een cyberaanval

Marcel de Boer | Financieel Directeur | Hoppenbrouwers Techniek

Op vrijdag 2 juli 2021 werd Hoppenbrouwers getroffen door een ransomware-aanval via Kaseya-software. Dankzij de hulp van 200 medewerkers en een uitstekende backup- en herstelstrategie was Hoppenbrouwers na het weekend weer back in business.

In deze sessie deelt Marcel hoe zij de aanval hebben ervaren, de stappen die zij hierna hebben ondernomen én de lering die zij hier uit hebben getrokken. Een aantal onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:

  • Waar moet je rekening mee houden in de voorbereiding op een cyberaanval?
  • Wat is van belang wanneer je getroffen wordt door een cyber aanval?
  • Waarom is cybersecurity niet alleen de verantwoordelijkheid van IT?
Sjoerd de Jong

Sjoerd de Jong

Sr. Sales Engineer bij SentinelOne

Ontdek de toekomst van cybersecurity: De 5 voorspellingen voor 2024!

Sjoerd de Jong | Sr. Consulting Engineer | SentinelOne

Wat heeft 2024 voor ons in petto met betrekking tot cyberthreats? Wat zien we op de langere termijn en hoe kunnen we ons hierop voorbereiden?

Ontdek welke cruciale rol Artificial Intelligence speelt en welke enorme stappen deze technologie zet, maar vooral, hoe dit van invloed kan zijn op jouw cybersecurity. SentinelOne’s beste onderzoekers hebben de trends en ontwikkelingen voor de komende jaren in kaart gebracht.

Neem deel aan deze sessie en ontdek wat de belangrijkste cybersecurity trends zullen zijn in 2024 en daarna.

Martijn Hunsche

Martijn Hunsche

Management Consultant bij VKA

NIS2: Ben jij er al klaar voor?

Martijn Hunsche | Management Consultant | VKA

De vernieuwde NIS2 dwingt minimumeisen op het gebied van o.a. security, continuïteit en certificering. Ook worden er scherpere eisen gesteld aan het melden van incidenten en kunnen boetes oplopen tot wel 10 miljoen euro of 2% van de wereldwijde jaaromzet. Welke verplichtingen brengt de NIS2 met zich mee voor jouw organisatie? Hoe implementeer je de vereiste security maatregelen? In deze interactieve sessie ga je onder leiding van een expert in gesprek met vakgenoten om te ontdekken waar zij zijn, wat jij hier nog van kan leren en waar je direct mee aan de slag kan.

Rick Strijbos

Rick Strijbos

Managing Director van Security Academy

De human factor in cybersecurity

Rick Strijbos | Managing Director | Security Academy

Technologie alleen kan nooit algehele cybersecurity garanderen ook al kunnen technologische ontwikkelingen deze uiteraard aanzienlijk vergroten. De mens is een belangrijke schakel als het gaat om de cybersecurity van uw organisatie waarbij zij zowel de rol van veroorzaker van cyberonveiligheid vertolkt als die van oplosser er van. De ‘human factor’ is dan ook één van de pijlers onder een geïntegreerde aanpak van cybersecurity. Hoe heeft u de menselijke factor in uw organisatie of binnen uw samenwerkingsverbanden georganiseerd? Welke aanpak kiest u voor een effectief cyberveiligheidsbeleid? Tijdens deze rondetafelsessie  gaat u aan de hand van stellingen in gesprek met uw peers. Deze sessie wordt op een informele wijze gemodereerd door Rick Strijbos van de Security Academy. Doelstelling van het gesprek is om kennis en ervaring uit te wisselen en te leren van elkaars successen en fouten om vervolgens samen te kunnen groeien. Voor deze rondetafelgesprekken zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

Security Academy

Zero Trust; de heilige graal?

Never trust, always verify! Zero Trust wint snel aan populariteit vanwege deze ontwikkeling. Bedrijven realiseren zich steeds meer dat blind vertrouwen in interne gebruikers, netwerken en systemen niet langer houdbaar is. Het principe van Zero Trust is “never trust, always verify”. Dit betekent dat de identiteit van gebruikers en apparaten die toegang willen krijgen tot een netwerk en de interne systemen telkens opnieuw geverifieerd moet worden. Maakt een Zero Trust aanpak alle beloftes waar? Of bieden traditionelere benaderingen een beter gewenst effect? Tijdens deze rondetafelsessie  ga je aan de hand van stellingen in gesprek met jouw peers. Het doel van dit gesprek is om kennis en ervaring uit te wisselen en te leren van elkaars successen en fouten om vervolgens samen te kunnen groeien. Voor deze rondetafelgesprekken zijn beperkt plaatsen beschikbaar.

Hackersplein: hackers unlocked!

aangeboden door Security academy

Know your Enemy! In samenwerking met de Security Academy bieden we op de Cyber Security Experience de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de keuken van een hacker. Je hebt de mogelijkheid om uitgebreid met ze in gesprek te gaan of ze in de praktijk aan het werk te zien. De hackers van Hackers Unlocked bieden je de unieke mogelijkheid om beter inzicht te krijgen in de kwetsbaarheden van jouw organisatie en voorzien je uiteraard van tips om jullie weerbaarheid te verbeteren. Hackers Unlocked is de hele dag te vinden op het netwerkplein.

Security Academy

Wie spreken er?

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het congres en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel het complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!