#CSX23 CO2-neutraal in samenwerking met ‘t Spant!

Het besef dat onze aarde langzaam opwarmt, verankert zich steeds meer in ons systeem. Events zo duurzaam mogelijk organiseren, is inmiddels meer de regel dan uitzondering. Hier spelen evenementenlocaties natuurlijk op in door het behalen van Green Key certificaten of bijvoorbeeld het installeren van warmte-koude installaties. Theater en congrescentrum Spant in Bussum gaat hierin nog een stap verder.

Ieder bezoek 100% CO2-neutraal

Spant pakt haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Met maatschappelijk verantwoord ondernemen in hun dna, is dat vanzelfsprekend voor ze. Dat doen ze dan ook al sinds 2011. Daarmee zijn ze als theater- en congreslocatie koploper in duurzaam ondernemen.

Nauwkeurige CO2-meting

Ieder bezoek is 100% CO2-neutraal. Dat doen ze sinds 2014. Pure Benefit meet jaarlijks hun CO2-uitstoot. Dan kijken ze niet alleen naar de uitstoot van het pand en apparatuur, maar bijvoorbeeld ook naar de uitstoot die leveranciers veroorzaken om ze te voorzien van food & beverage en andere materialen. En het brandstofverbruik van onze gasten. Kortom, de hele keten wordt meegenomen in de berekening.

Uitstoot verminderen en compenseren

Ieder jaar bekijken ze, op basis van het rapport, aan welke knoppen ze kunnen draaien om onze uitstoot te verminderen. De uitstoot die ze niet kunnen vermijden, compenseren ze door VER-certificaten in te kopen. Zo investeren ze in duurzame projecten elders op de wereld.

 

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!