Een schatkist aan data: de e-factuur

Nederlandse bedrijven lopen qua bereidheid om te digitaliseren nogal altijd de in kopgroep binnen Europa. Proactis merkt dan ook dat bedrijven van verschillende omvang juist proactief kijken naar de mogelijkheden om digitaal de elektronische inkoopfactuur te verwerken.

De ambitie strandt tevergeefs vaak bij de uitvoering, want het is niet een éénmalige actie, maar het borgen van een proces binnen de organisatie van inkoop en financiën.

Dat een e-factuur het facturatieproces versneld en versimpeld is niet nieuw. Maar de e-factuur biedt meer dan dat alleen een factuur in XML-formaat. De factuurdata is direct beschikbaar, wat een bron is voor informatie, maar ook voor automatisering. Daar liggen de echte kansen. Als de factuurdata na automatische validatie, het verwerkingsproces doorloopt, worden de inefficiënties die zorgen voor uitval zichtbaar.

Als u als finance professional een representatief beeld wenst van wat er binnen de organisatie speelt qua financiële verplichtingen, dan heeft u financiële data en procesinformatie nodig om te kunnen sturen. Digitale processen geven eenvoudig inzage in lopende verplichtingen, openstaande facturen, oplopende verwerkingstermijnen en geven informatie voor uw cashflowmanagement. Kortom, data-analyse begint bij het hebben van betrouwbare data. En de elektronische factuur, draagt daar ook een steentje aan bij.

Wij raden dan ook aan om het factuurproces eens onder de loep te nemen, vast te stellen waar u nu staat, waar u als organisatie naartoe wilt en welke stappen u simpelweg kun nemen. Hierna zijn er nog weinig excuses, de technologie betaalbaar en beschikbaar. Het mooie is: e-facturatie is in de basis niet complex, het vergt alleen wel doorzettingsvermogen, gebruiksvriendelijke technologie en humor. Want het zou toch lachen zijn wanneer u proces van e-Facturen de komende maanden kunt implementeren?

Uitstekend evenement waar alle items over facturen in de breedste zin van het woord aandacht krijgen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!