Crayon introduceert Cloud Optimization Managed Service

Nieuwe dienst optimaliseert prestaties en kosten van cloudinfrastructuren en helpt de CO2-voetafdruk en impact van IT op het milieu te verminderen.

Amsterdam – Crayon, een wereldwijd full-service adviesbureau dat bedrijven helpt met digitale transformatie, introduceert zijn nieuwe Cloud Optimization Managed Service, gebaseerd op IBM technologie. De nieuwe dienst zal als eerste beschikbaar zijn in Nederland.

Crayon Cloud Optimization is een combinatie van tools, producten en diensten die bedrijven ondersteunt bij het analyseren, monitoren en implementeren van hun cloudinfrastructuur en performance-problemen helpt oplossen en voorkomen. Dit zorgt voor een optimale werking van alle cloudomgevingen en -programma’s. Het full-service aanbod van Crayon is een sterke aanvulling voor de Nederlandse markt nu er veel aandacht is voor de financiële kosten en milieu-impact van IT-infrastructuren.

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door Crayon, blijkt dat 54% van de bedrijfsleiders het optimaliseren van IT-kosten als de grootste uitdaging ziet bij het managen van een IT-bedrijf. 91% van de besluitvormers noemt het optimaliseren van de IT-kosten een hoge prioriteit voor hun bedrijf. Zonder goed inzicht in de kosten is het lastig om de cloudinfrastructuur te optimaliseren op het gebied van kosten, prestaties, productiviteit of duurzaamheid. Met Crayon Cloud Optimization verbeteren bedrijven de zichtbaarheid, transparantie en optimalisatie van al hun cloudplatformen.

Voordelen van Crayon Cloud Optimization

  • Sneller op de markt: Doordat deze nieuwe dienst de complexiteit van IT terugbrengt, kunnen teams zich richten op bedrijfsinnovatie en nieuwe producten sneller op de markt brengen.
  • Silo’s tussen teams afbreken: Eén informatiebron voor applicatiebeheer betekent dat alle applicatie-, infrastructuur- en netwerkteams – en ook de C-suite – in real time volledige zichtbaarheid en controle krijgen.
  • Bedrijfsrisico’s verminderen: Bedrijven kunnen de kosten van downtime en prestatieverlies voorkomen door zich te richten op continue verbetering in plaats van te reageren op problemen. Bovendien wordt de frustratie bij de klant hiermee tot een minimum beperkt.
  • Productiviteit verhogen: Door middelen automatisch toe te wijzen op basis van de realtime vraag garanderen bedrijven een betere werking van hun applicaties en zorgen ze voor flexibele multi-cloud middelen.

“Onze Cloud Optimization Managed Service is ontwikkeld als oplossing voor de problemen waar onze klanten mee te maken hebben. Met deze oplossing kunnen wij alle cloudomgevingen van een bedrijf in real time monitoren. Dit zorgt ervoor dat applicaties beter presteren, cloudstrategieën sneller worden geïmplementeerd en vooral dat de juiste middelen worden gebruikt om aan de zakelijke behoeften te voldoen en de CO2-voetafdruk te verkleinen,” aldus Michiel.

Kosten en CO2-uitstoot verminderen
Te veel bedrijfsmiddelen toepassen kan kostbaar zijn. En het zijn niet alleen de financiële kosten waar bedrijven rekening mee houden, maar ook hun impact op het milieu. Door te kiezen voor een oplossing die de inzet van cloudmiddelen helpt automatiseren, zien klanten hun clouduitgaven met gemiddeld 33% teruglopen en de IT-productiviteit met 35% stijgen. Door de IT-vereisten van een organisatie in goede banen te leiden, wordt ook het dataverbruik geminimaliseerd, wat leidt tot energiebesparingen en een algehele vermindering van de CO2-voetafdruk.

Meer informatie over Crayon Optimized Service is hier beschikbaar

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!