Terugblik: “ITSAM is zoveel meer dan licentiebeheer en audits”

Op 22 maart vond de congresdag van IT & Software Asset Management 2022 plaats in het Maasgebouw van Stadion Feijenoord, Rotterdam.

De dag stond onder leiding van dagvoorzitters Hennie de Hoog, voorzitter van de vereniging ITAM.NL en Brandon Smeets, Magisch Entertainer en Team Lead ICS User Services bij Canon Production Printing.

De verbinding tussen de verschillende disciplines en stakeholders stond de hele dag centraal, want IT & Software Asset Management is zoveel meer dan licentiebeheer en audits. Het vakgebied blijft zich ontwikkelen en er is zoveel meer waarde te halen uit het samenbrengen van verschillende disciplines en stakeholders. Samen met bijna 100 deelnemers, 12 partners en 24 sprekers was het een dag vol kennis en inspiratie, 1-op-1 gesprekken en nieuwe contacten.

Tijdens de eerste keynote presenteerde Crayon een interessante klantcase over de reis die Centric heeft afgelegd om het rendement uit hun IT-investeringen te maximaliseren. Het inzichtelijk én voorspelbaar maken van software kosten stond daarbij centraal.

Olivier van der Post, Strategisch Adviseur bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties nam het publiek mee in zijn queeste naar de meerwaarde van ITAM. Daarbij legde hij haarscherp uit hoe je aan de verschillende stakeholder uitlegt welke informatie waardevol is én vooral ook waarom.

Martin Thompson, oprichter van de ITAM Review sloot het programma af met zijn presentatie over The ITAM Value Canvas en de nieuwe ISO Certificering 19770-1. De volledige presentatie is te downloaden in het online event.

Rond half 5 openende de dagvoorzitters geheel in stijl de afsluitende netwerkborrel. Uiteraard pas na een mooie wrap-up van de dag. Brandon legde verschillende verbanden bloot tussen het maken van een rubik’s kubus en de uitdagingen van de deelnemers. In zijn eigen woorden “soms is het goed om heel even dat herijkingsmoment te hebben. Vooral als we een paar doelstellingen hebben gehad, die hebben gehaald of misschien niet gehaald. Maar hoe gaan we steeds dat punt weer verschuiven om naar een hoger niveau te komen. Je moet dan aan alle zijdes in je programma blijven tunen”.

Heel veel dank aan alle partners van de congresdag: Crayon, PREO, The ITAM-Unit, Matrix42, Origina, ServiceNow, Softline Group, Flexera, SoftwareONE, Foxit Software, Verdonck, Klooster & Associates en de Vereniging ITAM.NL.

Het congres gaat online verder met 7 exclusieve video’s met onder andere een interview met Keith Rupnik, co-founder van Business Technology Unified, over de impact van cloud asset management en een presentatie van Khalid Hafid, CEO van ITAM Solutions, over de nieuwe uitdagingen die de digitale transformatie met zich meebrengt. Er staan nog roundtables gepland op 1 en 5 april en een webinar op 19 april. Daarnaast is het ook mogelijk om digitale 1-op-1 gesprekken te voeren. Kortom: genoeg reden om online deel te nemen.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!