Programma

Valk Exclusief, Utrecht

Fysiek congres: 21 maart 2023

Online congres: vanaf 22 maart 2023

Een aantal onderwerpen die aan bod komen

 • Audits
 • Licentiemanagement
 • ITAM/ SAM volwassenheidsniveau
 • De invloed van FinOps op ITAM/SAM
 • SAM tooling en SAM strategie
 • Data & (predictive) analytics
 • Security
 • Waardecreatie en Kostenbesparing

WAAROM U ITSAM 2023 NIET MAG MISSEN

 • Kom in contact met peers en wissel kennis en ervaringen uit
 • Ontdek de nieuwste ontwikkelingen en doe toepasbare kennis op
 • Ontdek nieuwe producten en diensten van leveranciers
 • In 1 dag op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen
 • Inspirerende keynotes van o.a. Schiphol en Amsterdam UMC
Hennie de Hoog

Hennie de Hoog

Voorzitter bij vereniging ITAM.NL

Brandon Smeets

Brandon Smeets

Magisch Entertainer

Welkomstwoord en opening

Hennie de Hoog, voorzitter ITAM Nederland & Brandon Smeets, Magisch Entertainer

Hennie de Hoog en Brandon Smeets zijn al sinds jaar en dag de dagvoorzitters van het IT & SAM Congres. Samen nemen zij u mee in een dag vol interactie en kennisdeling.

Reinand van der Woerd

Reinand van der Woerd

Software Asset manager bij Amsterdam UMC

Praktijkcase: SAM Amsterdam UMC naar een hoger volwassenheidsniveau

Reinand van der Woerd, Software Asset Manager, Amsterdam UMC

De Amsterdamse academische ziekenhuizen AMC en VUmc zijn sinds 2017 bestuurlijk gefuseerd. Binnenkort wordt er ook juridisch gefuseerd. Daarop vooruitlopend wordt er al samengewerkt in één EPD (EPIC) en één ITSM-omgeving (ServiceNow).

De vervolgstap is om nu ook ServiceNow voor de HR-processen en voor Software Asset Management te gaan gebruiken. In plaats van een losse SAM-tooling wordt nu SAM Pro van ServiceNow gebruikt om de data die ons verbindt optimaal te gaan gebruiken. Dit kan gaan om hardware die vervangen moet worden, medewerkers die uit dienst gaan en ook software die het ziekenhuis wenst te gaan gebruiken.

Leer in deze sessie hoe het Amsterdam UMC gebruik gaat maken van één CMDB en hoe het ziekenhuis kosten gaat besparen, effectiever en efficiënter gaat werken door het gebruik van deze data.

Jan van Kalkeren

Jan van Kalkeren

Product Owner ITAM bij The ITAM Forum

Nut en noodzaak voor een certificatie schema voor ITAM

Jan van Kalkeren, Product Owner ITAM, The ITAM Forum

Het ITAM Forum heeft ‘s werelds eerste wereldwijd erkende certificatieschema voor ISO/IEC 19770-1 uitgebracht. Een commissie van experts (bestaande uit 100 vrijwilligers uit 20 landen en meer dan 30 industrieën) heeft – met de hulp van het NEN – een draft-schema gefinaliseerd dat momenteel in de praktijk wordt gevalideerd.

Woon deze sessie bij om meer te weten te komen over het schema, de business benefits van certificatie, en hoe certificatie ITAM kan helpen in contact te komen met key stakeholders binnen hun organisatie en bij te dragen aan strategische business initiatieven.

Daarnaast verneemt u uit eerste hand Softline Groups ervaringen met het certificatieproces, lessons learned en praktische tips.

Arjen Hamerling

Arjen Hamerling

Software Asset Manager & Senior Contract Manager bij schiphol

SAM biedt vele voordelen, maar we moeten het wel samen doen!

Arjen Hamerling, Software Asset Manager, Schiphol Group

SAM draait vooral om het maximaliseren van de waarde van je software assets. Dat wil echter niet zeggen dat daar niet de input van andere disciplines voor nodig is. Wanneer SAM als eiland in een organisatie is geplaats en niet geïntegreerd is in alle onderdelen van de onderneming, dan kan dat resulteren in een situatie waarin SAM slechts achteraf constateert waar het fout gaat.

In deze sessie laten we zien welke voordelen een goed geïntegreerd SAM biedt en hoe andere afdelingen daar de vruchten van kunnen plukken.

Lennart Martens

Lennart Martens

Head of Sales Europe bij PREO Software AG

Cost-efficient approaches for your Microsoft licensing strategy

Lennart Martens, Head of Sales Europe, PREO Software AG

Have you been affected by the different crisis in the last couple of years? Are you tired of spending all of your budget on Microsoft licenses?

This session will show you different solutions how to generate savings in your current or future Microsoft licensing strategy based on customer cases.

Already migrated to 365/Azure? Sell your licenses and save money. Planning to migrate? Consider a hybrid-solution and save money. Cloud not an option? Purchase or sell used software and save money.

Preo
Sebastiaan Keurs

Sebastiaan Keurs

Manager Services bij Crayon

Een overview van de beschikbare SAM Tooling en de trends voor 2023

Sebastiaan Keurs, Manager Services, Crayon

Er is een groot aanbod aan SAM tooling op de markt, waardoor het moeilijk te bepalen is welke tooling nou echt bij jouw organisatie past. Onderwerpen als: de grootte van jouw organisatie; de complexiteit van de infrastructuur; en de compatibiliteit met bestaande bedrijfssystemen spelen een belangrijke rol. Tijdens deze sessie zoomen wij in op de belangrijkste functionaliteiten die SAM tooling in 2023 voorradig zijn.

logo Crayon
Ingrid Roodenburg

Ingrid Roodenburg

Director Operations bij Softline Northern Europe

“There is no I in ITAM”: Bouwen aan een toekomstbestendig ITAM team – wat is belangrijk en waarom

Ingrid Roodenburg, Director Operations, Softline Northern Europe

Succesvol ITAM vraagt om een combinatie van mensen, processen en techniek. Alleen wanneer deze drie randvoorwaarden zodanig zijn ingevuld dat ze elkaar aanvullen is een organisatie in staat de gedetailleerde en volledige informatie te produceren die nodig is om de juiste strategische beslissingen te nemen over IT assets.

Mensen zijn een bepalende factor in het succes van de ITAM operatie en daarmee van de strategie. Maar hoe bepaal je hoeveel en welke mensen daarvoor nodig zijn? En als je dat al weet, hoe vind je dan de juiste mensen voor je ‘ITAM dreamteam’ die niet alleen als individu de juiste kennis en ervaring meebrengen maar ook meegroeien met jouw ambities? Zijn die mensen überhaupt nog wel te vinden anno 2023?

Allemaal valide vragen waar de ITAM community zijn hoofd over breekt. Deze sessie heeft als doel inzichten en handvatten te geven voor jouw gedachtenproces en voor de gesprekken die je in jouw organisatie moet voeren om aandacht te vragen voor het feit dat je ITAM “er niet even bij doet”.

José Ferrel

José Ferrel

Head of Technology Management Services bij Netflix, Inc.

Values-based Software Asset Management: The Netflix Journey

José Ferrel, Head of Technology Management Services, Netflix, Inc.

Netflix is shaping the future of global entertainment by bringing moments of joy to 200+ million customers.  There are several parts of its company culture that influence how they think about software asset management including valuing principles of Freedom and Responsibility as well as Inclusion and Diversity.  Thus, ensuring its SAM practices remain culturally aligned are just as important as the work itself.

José Ferrel leads the Technology Management Services organization, which includes the accountability for IT Asset Management. José will share unique insights about his team’s mission for Netflix’ SAM program that aims to respect the cultural expectations of its workforce.  This will include stories about:

 • People: Promoting Inclusion and Diversity in their hiring practices and vendor management goals
 • Process: Establishing a Paved Road Software Catalog approach to incentivize the workforce to follow good SAM practices
 • Technology: Pursuing a SAM tooling strategy with “Context not Control” objectives

Er volgen spoedig meer sessies

Roundtable: meest gestelde vragen over ITAM/ SAM

Andere ITAM/ SAM professionals worstelen net als u dagelijks met verschillende vraagstukken over beleid, implementatie en optimalisatie. Tijdens uw aanmelding voor het congres vragen wij op welke vragen u graag antwoord wilt. Tijdens deze roundtable worden de meest gestelde vragen behandeld.

Deze interactieve sessie is toegankelijk voor ongeveer 10 tot 12 deelnemers waarin iedereen wordt gevraagd om actief deel te nemen aan het gesprek door ervaringen en uitdagingen te delen om zo van elkaar te leren.

Henco van Veen

Henco van Veen

Business Development Manager bij Crayon

Webinar: Het inzichtelijk maken van cloudgebruik op basis van realtime software

Henco van Veen, Business Development Manager, Crayon

Recent onderzoek toont aan dat 37% van de IT-besluitvormers een gebrek aan kennis ervaren om hun cloud spend te optimaliseren (Sapio Research, 2022). Met een groeiende complexiteit in de cloud infrastructuur is dat zorgelijk. Want bij een gebrek aan inzicht, zullen de complexiteit én kosten blijven toenemen. Tijdens dit webinar geven wij u inzicht in de mogelijkheden om uw cloud spend structureel te verlagen en ontdekt u hoe u uw applicatie performance kunt waarborgen of zelfs kunt verbeteren.

Bezoek het congres

Ontdek alle ins en outs op het gebied IT & SAM. Blijf op de hoogte van de laatste trends en de nieuwste ontwikkelingen. Ga in gesprek met peers en deel uw ervaringen. Na dit congres beschikt u over alle tools en knowhow om uw bedrijf toekomstbestendig te maken!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!