Security Coaches: de kracht van ervaring

Drie professionals met jarenlange ervaring in de security- en private sector – Melanie Nadorp, Vincent Jentjes en Rick Strijbos – introduceren Security Coaches!

Security Coaches vervult een behoefte uit de markt om organisaties meer zelfstandig te maken op het gebied van cybersecurity door interne security medewerkers op de werkplek te begeleiden / coachen bij diverse vraagstukken die ontstaan tijdens de dagelijkse praktijk in de complexe wereld van cybersecurity.

Inmiddels hebben meer dan vijftien top coaches zich verbonden aan Security Coaches. Deze coaches nemen uitgebreide ervaring mee, onder meer als CISO en op het gebied van IT-security, bedrijfscontinuïteit en privacy.

Onze coaches begrijpen als geen ander de uitdagingen die gepaard gaan met het snel veranderende vakgebied”, zegt één van de oprichters. “Met hun passie voor hoogwaardige kennis en effectieve ondersteuning kunnen we (jonge) managers verder helpen. We geloven echt in de kracht van ervaring en een persoonlijke benadering, en bieden daarom coaching die specifiek aansluit bij de behoeften van onze klanten.

Kennis, vaardigheden en mindset

De coaches kunnen professionals bijstaan in zowel de harde als zachte kant van het vakgebied en brengen naast kennis en vaardigheden ook de juiste mindset mee, geven de oprichters aan.

Bij kennis kun je denken aan kennis over information security (omgang met frameworks als ISO 27001, NIST, BIO), privacy (AVG en verwante wet- en regelgeving), IT security (denk aan netwerksecurity of threat modelling), of business continuity management (denk aan de opzet van een bedrijfscontinuïteitsplan).

Bij vaardigheden gaat het bijvoorbeeld over analytisch denken, communicatievaardigheden, adviesvaardigheden en stakeholder management. “We helpen mensen met concrete vragen als: Hoe breng je nou iets concreet in de praktijk? Hoe ga je om met weerstand? Hoe motiveer je je team? Hoe communiceer je naar de board en externe leveranciers?”

Mindset, tot slot, gaat over denken in kansen of bedreigingen, houding en gedrag, nieuwsgierigheid, precisie, grondigheid en integriteit. Hier ligt de focus op zowel het individu evenals als op de teamdynamiek.

Profiteer nu van een kosteloos (telefonisch of persoonlijk) matchingsgesprek. Daarin neemt Security Coaches de tijd om dieper in te gaan op uw wensen.
Voor meer informatie kunt u de website van Security Coaches bezoeken, mailen naar info@securitycoaches.nl of bellen naar 06-53726274.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!