Mensen helpen te ontwikkelen en leren door wetenschap te vertalen naar kennis
In 2002 startte Patrick van Veen, Apemanagement. Gebaseerd op zijn kennis als bioloog en de ervaring die hij had opgedaan wilde hij kennis van apen en biologie gebruiken om managers en medewerkers uit organisaties inzicht te geven in organisatiegedrag.
Patrick van Veen
Gedragsbioloog Patrick van Veen werkt als trainer, keynote-spreker en onderzoeker voor zijn bedrijf Apemanagement. Vanuit die functie adviseert hij ondernemingen en probeert hij mensen iets te leren over ons oergedrag. In de media is hij regelmatig te zien als vaste deskundige bij Galileo, Tijd voor MAX en RTL late Night. Basis voor zijn huidige werkzaamheden vormt onderzoek naar de overeenkomst tussen sociaal gedrag van apen en mensen in bedrijven. Vanuit Apemanagement doet hij onderzoek bij chimpansees en gorilla’s naar de biologische drijfveren van samenwerken en de complexiteit van communicatie. Het motto van Patrick is translating science to knowledge.
Waarom vlooien apen?
Mensapen en mensen hebben veel overeenkomsten zo delen we 98,6% van ons DNA met chimpansees, dat betekent dat we op vergelijkbare manier communiceren, politiek bedrijven en handelen in kennis. Er zijn echter ook verschillen: apen leven 24 uur in dezelfde sociale structuur maar wij wisselen voortdurend, het ene moment hebben we een sociale interactie met onze collega het andere moment met de burger en aan het einde van de dag keren we terug in onze privé structuur. Wat is de invloed van de wisseling op ons handelen en wat zijn de nadelen hiervan?
Openingskeynote
Van Veen doet bij apen helpt ons iets meer inzicht te krijgen in ons gedrag en mogelijk helpen een aantal tips ons in de goede richting. Patrick van Veen heeft daarnaast ook een groot aantal boeken geschreven die te vinden zijn op deze website (klik hier)
Wilt u graag bij de zesde editie van De Informatiegestuurde Overheid zijn? Klik dan hier om uw aanmelding compleet te maken!