De Koninklijke Marechaussee over grenscontroles

Rondom de eerste piek van de Coronacrisis werd er extra gecontroleerd bij de Nederlandse grenzen op het bezit van zwart geld. Deze controle zorgde ervoor dat veel reizigers met illegaal geld het heet onder de voeten voelden worden. Hoe kan de Koninklijke Marechaussee de kans vergroten om de juiste auto’s er uit te pikken? Ze werken steeds meer informatie gestuurd!

Door informatie gestuurd te werken lukt het de Koninklijke Marechaussee met gebruik van sensoren en camera’s bepaalde profielen op te stellen. In welk type auto wordt vaak zwart geld gevonden? Hoeveel mensen zitten er meestal in de auto? Zijn het vaker vrouwen of juist mannen die worden gepakt? Een combinatie van verschillende kenmerken speelt hier een belangrijke rol. Wel is het belangrijk om te waken voor generaliserende uitkomsten, desalniettemin zorgt informatiegestuurd werken wel voor meer successen in het pakken van illegale witwaspraktijken.

Informatiegestuurd werken
Deze grenscontroles laten de essentie zien van informatiegestuurd werken. De Koninklijke Marechaussee kan steeds vaker door intelligente technieken witwaspraktijken onderscheppen. Het is nog niet zeker dat 2020 het allerbeste jaar in tijden wordt, maar er is zeker een enorm stijgende lijn te zien sinds de start van informatiegestuurd werken.

(Bron: 1limburg.nl)

Overheden en gemeenten
Data gebruiken om informatie te creëren, dat is steeds meer het credo van overheidsinstellingen, zoals de Koninklijke Marechaussee, en diverse gemeenten. Bij De Informatiegestuurde Overheid op 19 november zal er verder in worden gegaan op de dataficering van de samenleving en wat dit overheidsinstanties voor nieuwe kansen kan bieden op het gebied van beleidsvorming, dienstverlening en uitvoering. Steeds meer overheidsorganisaties gaan dan ook aan de slag met informatiegestuurd werken. Maar hoe kunt u dit doen? Zet u de stap met ons om meer informatiegestuurd te werk te gaan?

Nuttig? Deel dit bericht!