Programma 2023

Postillion Convention Centre Utrecht, Bunnik

Fysiek congres: 28 mei 2024

Online congres: vanaf 29 mei 2024

Dit was het programma van afgelopen editie

Onderwerpen die aan bod komen: Ontwikkelingen van e-facturatie, Continuous Transaction Crontrols (CTC), E-Facturatie uitdagingen voor leveranciers, E-Invoicing verplichtingen in het buitenland, E-Procurement in e-facturatie, Ontwikkelingen PEPPOL (vanuit de overheid Npa), PO gedreven facturatie, Klanten en toeleveranciers onboarden, Ontwikkelingen standaarden

Ontvangst en registratie

Het Heliview team staat klaar om u te ontvangen. Meld u bij de registratiebalie om uw badge te ontvangen. De koffie en thee staat klaar!

Erik Peekel

Erik Peekel

Dagvoorzitter

Grow Together: E-invoicing doe je samen

Erik Peekel | Dagvoorzitter

E-factureren levert vele voordelen op voor bedrijven, zoals kostenbesparing en efficiënter werken. Er zijn nog wel uitdagingen waar organisaties tegenaan lopen. E-invoicing doet u namelijk samen, wat hebben we van elkaar nodig om verder te komen, om ervoor te zorgen dat e-facturatie écht werkt en hoe het verdere inkoopproces hierbij  meegenomen kan worden. Tijdens deze sessie hoort u de beste tips van vakgenoten.

Justin de Jager

Justin de Jager

Porfoliomanager Digitalisering Rijksinkoop, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Rijksoverheid brengt e-procurement in praktijk

Justin de Jager | Porfoliomanager Digitalisering Rijksinkoop | Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

De Rijksoverheid wil volledig digitaal zakendoen met leveranciers. E-facturen ontvangen doet het Rijk al geruime tijd, de Rijksoverheid heeft nu pilots opgezet om de inkoopketen verder te digitaliseren. Uitgaande e-facturen zijn met succes getest, e-orders ook en e-timecards zijn dit jaar aan de beurt. Met deze stappen wil het Rijk ook de verdere ontwikkeling van e-procurement in Nederland stimuleren.

Ochtendpauze met 1-op 1-gesprekken op het netwerkplein

Verse koffie, thee en een versnapering staan klaar. En de eerste 1-op-1 gesprekken vinden plaats.

Marco Rodriguez Vingerhoets

Marco Rodriguez Vingerhoets

Account Manager (NL-EN) van EDICOM

Kristien Corten

Kristien Corten

Account Manager (NL-FR-EN) bij Edicom

Lynn Massaï Koopman

Lynn Massaï Koopman

Global Key Account Manager bij Edicom

Break-out 1A
Hoe kies je een internationale e-invoicing service provider?

Marco Rodriguez Vingerhoets, Account Manager (NL-EN) van Edicom & Kristien Corten, Account Manager (NL-FR-EN), Edicom & Lynn Massaï Koopman Global Key Account Manager, Edicom

Opereert uw bedrijf op internationaal niveau? Dan is de kans groot dat u in verschillende landen aan e-facturatie verplichtingen moet voldoen. Maar u heeft waarschijnlijk ook verzoeken liggen van businesspartners om portalen te gebruiken of e-facturen en andere EDI berichten in een bepaald formaat aan te leveren.

Dan is de vraag, hoe kiest u dan een IT-service provider die u hierbij kan ondersteunen? In deze sessie geven we u inzicht in welke factoren van belang zijn en laten we voorbeelden zien van verschillende best practices: waarbij een gecentraliseerde aanpak aanbevolen is en een schaalbare oplossing om future-proof te blijven. Met wie u ook wil verbinden, na deze sessie weet u hoe u met uw bedrijf een succesvolle implementatie van een e-facturatie oplossing voor een internationale context tegemoet gaat.

edicom
Sylvia Vertegaal

Sylvia Vertegaal

Strategisch Adviseur Digitalisering, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Wouter Scholten

Wouter Scholten

Adviseur Digitalisering Rijksinkoop, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Break-out 1B
E-orders via Peppol. Foutloos en efficiënt zakendoen

Sylvia Vertegaal | Strategisch Adviseur Digitalisering & Wouter Scholten | Adviseur digitalisering Rijksinkoop | Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Rijksoverheid heeft de factuurprocessen vergaand gedigitaliseerd met e-facturatie en gaat de volgende stap zetten in het digitaliseren van het Purchase-to-Pay proces. Leveranciers kunnen al e-orders ontvangen van het Rijk met een rechtstreekse koppeling op de inkoopsystemen van het Rijk. Dit is echter alleen kosteneffectief voor grote marktpartijen. Om e-orders voor meer leveranciers toegankelijk en efficiënt te maken gaat het Rijk gebruik maken van het Peppol netwerk.

Het voordeel voor leveranciers is dat bestellingen direct foutloos in hun ordersysteem komen te staan, zonder handmatig werk. Met de e-ordergegevens kunnen zij vervolgens meteen een factuur maken, die het Rijk snel en correct kan verwerken.

Na het volgen van deze sessie weet u onder andere:

  • Wat e-orders zijn en welke rol deze kunnen spelen bij een P2P proces.
  • Hoe de Rijksoverheid gebruik maakt van marktstandaarden en een bijdrage levert aan het digitaliseren van het inkoopproces. Om daarmee als aanjager te fungeren voor het digitaliseren van inkoop- en betaalprocessen.
Dirk Willekens

Dirk Willekens

E-Invoice Program Manager bij Billit

Break-out 2A
The good, the bad and the ugly

Dirk Willekens | E-Invoice Program Manager | Billit

Tijdens deze sessie toont Billit u goede, slechte en zelfs lelijke voorbeelden van hoe bedrijven omgaan met e-invoicing. Als we u slechts één tip voor de toekomst mochten geven, dan zou E-invoicing het zijn. De lange termijn voordelen van E-invoicing zijn bewezen door wetenschappers, terwijl de rest van de presentatie geen betrouwbaardere basis heeft dan onze eigen meanderende ervaring terwijl wij als team elke maand +/- 2.500 nieuwe klanten aanboren op het E-invoice platform van Billit.

Wouter Scholten

Wouter Scholten

Adviseur Digitalisering Rijksinkoop, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Jorden van der Wateren

Jorden van der Wateren

Coördinator Nederlandse Peppolautoriteit

Break-out 2B
Case: E-Timecards via Peppol. De volgende stap in een volledig digitaal Purchase-to-Pay proces.

Wouter Scholten | Adviseur Digitalisering Rijksinkoop | Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties & Jorden van der Wateren | Coördinator Nederlandse Peppolautoriteit | Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het Rijk werkt aan een optimaal Purchase-to-Pay proces. Sinds kort kunnen Rijksdiensten e-facturen en e-orders sturen via het Peppol-netwerk. De volgende stap in deze innovatie zijn e-timecards. Hiermee wordt het inkoop- en facturatieproces van flexibele arbeid geoptimaliseerd.

In deze sessie nemen we u mee in de pilot die de Rijksoverheid uitvoert in samenwerking met Randstad. Welke technische stappen zijn er nodig in dit proces? Hoe zorgt u voor een goede afstemming?

De Nederlandse Peppolautoriteit (NPa) en standaardisatieorganisatie SETU zorgen dat de SETU-standaarden voor de uitzendbranche gebruikt kunnen worden via het Peppol-netwerk.

Na het volgen van deze sessie weet u onder andere:

  • Hoe e-timecards het inkoop- en facturatieproces van flexibele arbeid optimaliseren.
  • Wat de aanpak is van de pilot tussen de Rijksoverheid en leveranciers.
  • Hoe de SETU standaarden gebruikt kunnen worden over het Peppol netwerk.

Lunchpauze met 1-op 1-gesprekken op het netwerkplein

Broodjes, sandwiches, een pokebowl en een wrap, maar kiezen is niet nodig! Neem van alles een beetje want daar is deze lunch voor gemaakt. Tijdens de lunch is er voldoende ruimte om 1-op-1 gesprekken te voeren en te netwerken met vakgenoten.

Ilona Heijkoop

Ilona Heijkoop

Financial Controller bij Hooghiemstra & Partners

Break-out 3A
Gewoon doen: Samen naar een beter factuurproces!

Ilona Heijkoop | Financial Controller | Hooghiemstra & Partners

Ilona Heijkoop heeft als controller de overstap e-factureren bij Hooghiemstra & Partners begeleid. Inmiddels werken zij al voor meer dan 80% met e-facturatie. Ilona is groot voorstander van e-facturatie en wil graag andere bedrijven binnen het MKB stimuleren om hier ook mee aan de slag te gaan. E-factureren is namelijk niet alleen iets voor de overheid, maar juist ook voor het bedrijfsleven. In deze break-out sessie geeft ze aan hoe de overgang is gegaan, hoe makkelijk het is en welke voordelen het biedt voor de cashflow van bedrijven. Haar motto is: gewoon doen, samen werken we naar een beter factuurproces!

Nick van den Berg

Nick van den Berg

E-invoicing consultant bij TriFinance Nederland

Break-out 3B
Het aanjagen van e-facturatie bij uw organisatie

Nick van den Berg | Consultant E-Invoicing | TriFinance Nederland B.V. & Wieke Zwagemaker | Stakeholdermanager E-factureren Rijksoverheid | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Alle overheidsorganisaties zijn sinds 2019 verplicht om e-factureren te kunnen ontvangen en verwerken. Toch blijft bij veel gemeenten en andere overheidsorganisaties grootschalige adoptie van e-factureren uit. In deze sessie krijgt u inzicht in mogelijke belemmerende factoren en gaat u naar huis met praktische handvatten om te zorgen dat leveranciers hun factuur niet als PDF, maar als e-factuur sturen. De Handreiking e-facturatie voor gemeenten komt hierbij aan bod.

De sessie is niet alleen interessant voor overheidsorganisaties, ook andere organisaties zullen praktische tips en tricks meekrijgen om ervoor te zorgen dat leveranciers echte e-facturen gaan sturen.

trifinance

Middagpauze met 1-op 1-gesprekken op het netwerkplein

Verse koffie, thee, frisdranken en smoothies, brain food, vers handfruit en assortiment zoete lekkernijen staan klaar. En de laatste 1-op-1 gesprekken vinden plaatsen.

Jaap Jan Nienhuis

Jaap Jan Nienhuis

E-facturatie en e-procurement expert bij Tradeinterop

Joost van den Hondel

Joost van den Hondel

Adviseur en Business Development Manager van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Kuno Klumpers

Kuno Klumpers

Product Line Director van Exact

Laurent Hacking

Laurent Hacking

IT Project Manager van Boels Verhuur B.V.

Rob Frederiks

Rob Frederiks

Manager FEZ Crediteuren van UWV

Paneldiscussie: Dé sleutel tot massa adoptie van e-facturatie

Jaap Jan Nienhuis | E-facturatie en e-procurement expert | Tradeinterop & Joost van den Hondel | Adviseur en Business Development Manager | Rijksdienst voor Ondernemend Nederland & Kuno Klumpers | Product Line Director | Exact & Laurent Hacking | IT Project Manager | Boels Verhuur B.V. & Rob Frederiks | Manager FEZ Crediteuren | UWV

Vandaag de dag staat Enterprise Resource Planning (ERP) bekend als een verzamelbegrip voor integrale bedrijfsautomatisering in vele organisaties. De panelleden gaan in gesprek met elkaar over ERP pakketten en e-facturatie. Na het bijwonen aan deze sessie weet u waarom ERP pakketten essentieel zijn voor de massa adoptie van e-factureren, waarom ERP pakketten belangrijk zijn in het kader van e-factureren, wat de uitdagingen hierbij zijn, de laatste en toekomstige ontwikkelingen van de markt van e-factureren en praktische tips waarmee u aan de slag kunt binnen uw organisatie.

Ellen Cortvriend

Ellen Cortvriend

Directeur Indirect Tax - Global e-invoicing & e-reporting CoE Lead bij PwC

E-Invoicing and Continuous Transaction Controls in the Digital Age

Ellen Cortvriend, Directeur Indirect Tax - Global e-invoicing & e-reporting CoE Lead, PwC Bedrijfsadviesdiensten BV

Veranderingen in de eisen rond e-facturering en e-rapportage gaan razendsnel. Belastingdiensten maken wereldwijd steeds meer gebruik van digitale instrumenten om (realtime) inzicht te krijgen in belastingbetalers en hun transacties. Deze transformatie van het fiscale technologielandschap heeft gevolgen voor bijna alle bedrijven, en vooral voor bedrijven die wereldwijd actief zijn. Het tempo waarin in veel landen nieuwe verplichtingen inzake e-facturering en e-rapportage worden ingevoerd, drijft de behoefte aan een passende belasting- en IT-strategie de hoogte in. Een proactieve en gecentraliseerde aanpak is meer dan ooit aan te bevelen.

Erik Peekel

Erik Peekel

Dagvoorzitter

Afsluiting door de dagvoorzitter

Erik Peekel | Dagvoorzitter

Dagvoorzitter Erik Peekel sluit de dag af met een samenvatting van de opgedane kennis.

Netwerkborrel

Onder het genot van een drankje, bitterbal en andere borrelsnacks sluiten we de dag graag op gepaste wijze af. Praat na met collega’s en vakgenoten.

Dirk Willekens

Dirk Willekens

E-Invoice Program Manager bij Billit

Victor Kerremans

Victor Kerremans

COO van Billit

Online roundtable: Digitalisatie & e-invoicing voor MKB’s: Wanneer de toekomst morgen start

Dirk Willekens | E-invoice Program Manager & Victor Kerremans | COO | Billit

In deze tijd van toenemende digitalisering is e-invoicing een belangrijk onderwerp geworden voor bedrijven die hun processen willen optimaliseren en voorbereid willen zijn op de toekomst van digitaal zakendoen. Dit heeft niet enkel impact op de grote spelers, maar zal ook zijn impact hebben op het MKB.

Met de opkomst van e-invoicing, of elektronisch factureren, kunnen bedrijven nu hun facturatieprocessen stroomlijnen en automatiseren, waardoor ze tijd en geld besparen en efficiënter kunnen werken. E-invoicing biedt ook voordelen op het gebied van nauwkeurigheid en beveiliging, omdat het de kans op fouten en fraude vermindert.

Ga met elkaar in gesprek en ontdek, samen met Dirk Willekens en Victor Kerremans, hoe deze toekomst er voor u uit kan gaan zien.

Marvin Koopmans

Marvin Koopmans

Manager Debiteurenbeheer & Facturatie bij Transdev Nederland

John Janssen

John Janssen

Teamleider Accounts Payable bij AS Watson

Gaetana Ferla

Gaetana Ferla

Presentator | Dagvoorzitter | Moderator van Ferla Media

Webinar: Crediteuren en debiteuren groeien samen sterker verder

Marvin Koopmans | Manager Debiteurenbeheer & Facturatie | Transdev Nederland & John Janssen | Teamleider Accounts Payable | A.S. Watson

Op de financiele afdeling van een organisatie heb je de inkomende/crediteuren- en de uitgaande/debiteurenkant. Vaak werken deze kanten binnen hun eigen werkveld en minder met elkaar. Terwijl beide kanten van elkaar kunnen leren en samen succesvol kunnen zijn.

Kom er in deze roundtable erachter wat elkaars behoefte is, de uitdagingen zijn en leer elkaar beter begrijpen. Ga samen in gesprek en kijk over elkaars grenzen heen om zo samen succesvoller te worden.

AS Watson
Roeland Roeterdink

Roeland Roeterdink

Consultant Standaardisatie E&ICT, Het standaardisatieplatform e-facturatie (STPE)

Wouter van den Berg

Wouter van den Berg

Consultant Interoperability & Standards TNO, Het standaardisatieplatform e-facturatie (STPE)

Online roundtable: La ``ViDA`` Loca

Roeland Roeterdink | Consultant standaardisatie E&ICT | STPE & Wouter van den Berg | Consultant Interoperability & Standards | STPE & Kolette Visser | Moderator van Standaardisatieplatform e-factureren

Er zijn vele standaarden voor elektronische facturen dat velen door de bomen het bos niet meer zien. Herkenbaar? Kom dan meepraten met onafhankelijke experts en krijg weer overzicht. Zij zullen het huidige e-factuurlandschap schetsen en uw vragen beantwoorden. Daarnaast krijgt u een preview van een nieuw hulpmiddel waarmee u standaarden met elkaar kunt vergelijken.

Voor het tweede deel van deze sessie blikken we samen vooruit. De Europese Commissie heeft grootse plannen als het gaat om e-factureren en presenteerde dit onlangs in het ‘VAT in the Digital Age(ViDA) voorstel. Volgens ViDA zullen bedrijven in de EU over een aantal jaar worden verplicht e-facturen uit te reiken voor al hun intracommunautaire transacties van goederen of diensten. De kans is dus groot dat uw organisatie in de toekomst geconfronteerd wordt met nóg meer standaarden, bijvoorbeeld die uit Duitsland, Frankrijk of Italië. We zullen in de sessie daarom stilstaan bij de vraag hoe deze Europese ontwikkeling in de praktijk uit gaat pakken en wat er moet gebeuren om dit voor het bedrijfsleven behapbaar te houden.

Na het bijwonen van deze online roundtable weet u onder andere:

  • Hoe het huidige landschap van factuurstandaarden eruit ziet
  • Wat de mogelijke impact op de factuurstandaarden zal worden van nieuwe Europese regelgeving
Anna Freijido Fermont

Anna Freijido Fermont

Customer Integration Specialist bij Boels Rental

Sjoerd Jehee

Sjoerd Jehee

Manager Crediteuren, Liquiditeiten en Business Excellence bij Transdev Nederland

Online roundtable: Samen van onboarden een succes maken

Anna Freijido Fermont | Customer Integration Specialist | Boels Verhuur B.V. & Sjoerd Jehee, Manager Crediteuren | Liquiditeiten en Business Excellence | Transdev Nederland

Leveranciers maken het geregeld mee, een klant die vraagt om een e-factuur. De eisen en specificaties die de klant hierop wil zien moeten duidelijk zijn voor de leverancier, maar zo ook de manier van aanleveren.

Hoe zorg je er als leverancier voor dat de e-factuur juist wordt aangeleverd en hoe zorg je er als klant voor dat de leverancier zich goed onboard?

Ga met Anna Feijido Fermont (vanuit een leveranciersoogpunt) en Sjoerd Jehee (vanuit een crediteurenoogpunt) hierover in gesprek. Ervaringen en uitdagingen van onboarding worden tijdens deze roundtable met elkaar besproken en gedeeld.

Meidy Chazeau

Meidy Chazeau

Product Marketing Manager Digital Solutions van Quadient Netherlands B.V.

Webinar: De impact van e-facturatie op de klantervaring

Meidy Chazeau | Product Marketing Manager Digital Solutions | Quadient Netherlands B.V.

Lokale en Europese regelgeving, kostenbesparingen of tijdsefficiëntie worden vaak genoemd als de belangrijkste drijfveren voor e-facturatie. Maar wat als het verbeteren van de klantervaring de echte kampioen was achter het succes van e-facturatie? Wat als de sleutel tot een succesvolle onboarding, zowel van klant- als leverancierszijde, zou liggen in het begrijpen van de positieve impact van factuurautomatisering op zakelijke relaties?

In dit webinar bekijken we de impact van e-facturatie op de klantervaring, en waarom we onze visie op de voordelen van factuurautomatisering moeten bijstellen naar een visie die aansluit bij de zakelijke uitdagingen van vandaag.

Na het volgen van dit webinar weet u:

  • Het echte voordeel van e-facturatie, afgezien van de kosten- of tijdsbesparing.
  • De impact van factuurautomatisering op de klantervaring en uiteindelijk op uw bedrijf.
  • Hoe u uw e-facturatieproject het beste kunt aanpakken om klanten en leveranciers succesvol te onboarden.

Let op, dit webinar zal in het Engelstalig worden gehouden

Dit was de programmacommissie van afgelopen editie

Sjoerd Jehee

Sjoerd Jehee

Manager Crediteuren, Liquiditeiten en Business Excellence bij Transdev Nederland

Marvin Koopmans

Marvin Koopmans

Manager Debiteurenbeheer & Facturatie bij Transdev Nederland

Anna Freijido Fermont

Anna Freijido Fermont

Customer Integration Specialist bij Boels Rental

Laurent Hacking

Laurent Hacking

IT Project Manager van Boels Verhuur B.V.

John Janssen

John Janssen

Teamleider Accounts Payable bij AS Watson

Justin de Jager

Justin de Jager

Porfoliomanager Digitalisering Rijksinkoop, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!