Het bijzondere verhaal van EMMA Safety Footwear

Het bijzondere verhaal van EMMA Safety Footwear start bij de mijnwerkers van Staatsmijn EMMA. Nu, 92 jaar later werken wereldwijd ongeveer 1000 mensen dagelijks aan onze producten. Een bijzondere werkgelegenheid die we duurzaam willen behouden.

Binnen het duurzaamheidsprogramma werkt EMMA aan eerlijke werkomstandigheden en minimale risico’s in de supply chain, het reduceren van haar CO2-emissies in haar keten en de inzet van gerecyclede materialen en gezondere materialen met een lagere voetafdruk. EMMA is daarnaast mede-oprichter van de Circular Footwear Alliance, een alliantie dat zich richt op retourlogistiek, ontmanteling en de herverwerking van gedragen veiligheidsschoenen.

Gaan jullie de uitdaging aan om met ons te sparren over EMMA’s circulaire veiligheidsschoenen? We nemen je graag mee op reis naar een wereld waar afval grondstof wordt. Wil je weten welke duurzame stappen EMMA Safety Footwear tot nu toe al heeft gezet? Kunnen we onze krachten bundelen om veranderingen te realiseren voor een betere toekomst?

 

EMMA Safety Footwear maakt sinds begin 2020 deel uit van Hultafors Group AB, een internationaal opererende onderneming met verschillende merken die onder meer gespecialiseerd zijn in persoonlijke beschermingsmiddelen.

Nuttig? Deel dit bericht!