Programma

Fysiek congres: 21 juni 2023

Stadion Feijenoord, Rotterdam

Online vanaf 22 juni

De Informatiegestuurde Overheid

Onderwerpen die aan bod komen: data governance, data ethiek, datakwaliteit, data awareness / datageletterdheid, ontwikkeling van dataplatform, security & privacy uitdagingen, transformatie van de organisatie, technologische ontwikkelingen binnen de overheid (AI, Robotisering).

Saskia Giesbers

Saskia Giesbers

Dagvoorzitter

Welkomstwoord en opening

Opening door dagvoorzitter door Saskia Giesbers

Topics

De eerste sprekers zijn inmiddels bekend en bevestigd. Spoedig zullen wij meer specifieke en inhoudelijke informatie presenteren over het programma. U kunt in ieder geval verwachten dat onder andere de volgende onderwerpen in het programma aandacht zullen krijgen:

  • Werkagenda ‘Waardengedreven Digitaliseren’
  • Europese wet- en regelgeving
  • Ontwikkeling datastelsel
  • Verandering datagebruik
  • Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS)
  • Grote maatschappelijke vraagstukken
  • Algoritmes

Aan de slag met Europese en landelijke ambities

De digitale transitie en digitalisering van de overheid staat inmiddels hoog op de agenda. In de werkagenda ‘Waardengedreven Digitaliseren’ heeft staatssecretaris Van Huffelen in november 2022 aangegeven grote ambities te hebben op het gebied van digitalisering.

Overheidsorganisaties dienen verder aan de slag te gaan. Naast de werkagenda van de staatssecretaris komen er ook zaken vanuit Europa op overheden af. Nadat we vorig jaar de verbinding met elkaar zijn aangegaan, zullen we ons dit jaar gaan focussen op: ‘Aan de slag met Europese en landelijke ambities’.

Door samen aan de slag te gaan met de ambities kunnen de grote maatschappelijke vraagstukken verder opgepakt worden. Daarnaast zal het ook gaan over algoritmes, ontwikkeling datastelsel, verandering van datagebruik en de Interbestuurlijke Datastrategie. De onderwerpen Wet Open Overheid, Omgevingswet, data goverance en de archivering van data zullen uiteraard ook aan bod komen. Bereid u voor op een interessant en actief programma, kom in contact met vakgenoten en breng uw (semi-) overheidsorganisatie verder!

Dit zijn de sprekers

Bekijk onze sprekers

Benieuwd wie er een bijdrage leveren aan het online event en welke ervaring ze meebrengen? Bekijk snel ons complete sprekersoverzicht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!