Terugblik Zaakgericht werken voor de Overheid 2022

Afgelopen dinsdag 13 september is Zaakgericht werken voor de Overheid van start gegaan. Dit jaar was het de 10e editie en stond het thema ‘Zaakgericht werken in transitie’ centraal. Samen met 100 deelnemers, 7 partners, drie kennispartners en één mediapartner hebben we een mooie editie neergezet.

Dagvoorzitter Otto Thors zorgde ervoor dat de dag in goede banen werd geleid. Er waren verschillende sessies te volgen over hoe zaakgericht werken momenteel wordt gezien, wat deze manier van werken heeft gebracht en wat de toekomst hiervan kan zijn. Ook was er een super brainstorm, waarbij de deelnemers op een interactieve manier bezig zijn geweest met de transitie van zaakgericht werken.

Tijdens de congresdag hebben deelnemers elkaar ontmoet, ervaringen met elkaar uitgewisseld en van elkaar geleerd. Daarnaast zijn er 90 persoonlijke 1-op-1 gesprekken geweest, waarbij de deelnemers nieuwe contacten hebben gelegd met de partners van het congres.

Momenteel is het online congres nog aan de gang, waarbij de deelnemers video’s kunnen bekijken en actief kunnen meedoen aan online roundtables. De eerste roundtable over ‘Beleidsontwikkeling in zaakgericht werken’ is inmiddels geweest en daarbij waren de deelnemers enthousiast en gaven aan het fijn te vinden om op deze manier met gedachten van elkaar te kunnen wisselen.

Naar aanleiding van de fysieke sessies die zijn geweest en de (nog lopende) online roundtables over zaakgericht werken in transitie, gaan we vanuit Heliview ons hoofd weer buigen over hoe we het congres volgend jaar richting gaan geven. Graag bedank ik alle deelnemers, partners en sprekers voor hun bijdrages, enthousiasme en energie!

Artikel door Gidi Jaegers, Conference Producer Zaakgericht Werken voor de Overheid

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!