De meest cruciale taken van een risicomanager

In het Chempark in Leverkusen, dat bij Düsseldorf ligt, was er in 2021 een zware explosie waarbij 2 mensen overleden en 31 mensen gewond raakten, aldus het Parool. Deze tragedie zou een wake-up call en een les moeten zijn voor iedereen die werkzaam is in sectoren en bedrijven waarbij werknemers dagelijks in aanraking komen met gevaarlijke stoffen. Het risicobewustzijn en het voorkomen van vlam- en explosiepropagatie is essentieel bij bedrijven die gevaarlijke stoffen vervoeren, verwerken en/of gebruiken in hun productieprocessen. Risicomanagement is een cruciaal onderdeel van elk industrieel bedrijf.

 

Met heldere communicatie, een nauwkeurige planning en goede veiligheidsmaatregelen en

-processen zijn de meeste risico’s die gevaarlijke stoffen met zich meebrengen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met potentiële gevaren voor burgers. Denk hierbij aan de brand op het industrieterrein in Boxtel, waar omwonenden door de schadelijke rook binnen moesten blijven. Hierbij is het erg van belang dat de wetten van ATEX nageleefd worden. Risicomanagers en risicoanalisten moeten ook zoveel mogelijk op de hoogte zijn van alle nieuwe wetten, maatregelen en normen als het gaat om risicobeheersing. In de cursus Risicomanagement voor de safety & security manager leert u uzelf als professional voor te bereiden op mogelijke gevaren die kunnen ontstaan binnen een industrieel bedrijf. In deze cursus staan methodes en maatregelen centraal die geschikt zijn om gevaren en risico’s te voorkomen en/of te minimaliseren.

 

Twee van de meest cruciale taken van een risicomanager zijn het afstemmen van beveiligingsactiviteiten op de risico’s van bedrijfsprocessen en effectief communiceren. Deze punten worden aandachtig besproken in de cursus “Risicomanagement voor de safety & security manager” van IMF Academy. Als u meer wilt weten over deze cursus, klik dan hier.

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!