18e editie van het jaarcongres Industriële Veiligheid

Donderdag 30 juni vond eindelijk het jaarcongres Industriële Veiligheid weer fysiek plaats. Dit jaar in 1931 Congrescentrum in ’s-Hertogenbosch met meer dan 35 sprekers, 57 partners en 300 deelnemers was het een zeer geslaagde dag.

Bekijk de foto’s van het congres onderaan de pagina.

Opening

Dagvoorzitter Erik Peekel opende rond half 10 de dag. Patrick Hudson verzorgde de eerste keynote over het bereiken van een betere en vooral veiligere cultuur binnen de organisatie.

Programma

Na de ochtendpauze ging het break-out programma van start. Tot aan de lunchpauze hadden deelnemers de keuze uit 16 sessies. Tijdens de lunchpauze werden tal van nieuwe contacten gelegd door middel van de  1-op-1 gesprekken en spontane ontmoetingen.

Na de lunch verzorgde Jop Groeneweg een keynote over de volgende stap die te behalen valt op het gebied van veiligheid. Met speciale aandacht voor de veiligheidswinst die te behalen valt als teams in organisaties in plaats van ‘goed’ zodanig georganiseerd kunnen worden dat ze ‘excellent’ gaan functioneren.

In de laatste break-out rondes hadden de deelnemers keuze uit nog eens 15 sessies, waarna de laatste middagpauze met 1-op-1 gesprekken plaatsvond.

Afsluiting

De dag werd op inspirerende wijze afgesloten door Jan Terlouw. Volgens Terlouw staan we op een kruispunt dat bepalend gaat zijn voor hoe toekomstige generaties leven. Waar zijn we als collectief mee bezig en waar brengt ons dat over 50 jaar? Thema’s die hem zichtbaar aangrepen, maar wel écht belangrijk zijn. Een confronterende, maar bijzondere afsluiting van een dag vol kennis en interactie.

Volgend jaar vindt het congres plaats op 26 januari in DeFabrique, Utrecht.

Tot dan!

Nuttig? Deel dit bericht!