Nieuws verandering-als-constante

Evenement | Verandering als constante

Duurzaamheidsdoelen, focus op kostenefficiëntie en een overspannen arbeidsmarkt zorgen ervoor dat het mobiliteitsbeleid bij steeds meer bedrijven bovenaan de managementagenda prijkt. Tijdens Fleet Mobility Live krijgen mobiliteitsmanagers de tools aangereikt om de doelstellingen te verwezenlijken.

Duurzaamheid, flexibiliteit en aantrekkelijk werkgeverschap. Naar nieuwe actuele thema’s hoefde de organisatie van Fleet Mobility Live dit jaar niet te zoeken. “Op managementniveau zijn dit de issues die in deze tijd het beleid bepalen”, zegt evenementorganisator Dick de Laat. Ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau zorgen ervoor dat bedrijven op zoek gaan naar manieren om efficiënter en milieuvriendelijker auto’s in te zetten, contracten af te sluiten met multimodale mobiliteitsleveranciers en zich tegenover werknemers te profileren als moderne, flexibele en duurzame werkgever.

“De positie van HR binnen het mobiliteitsbeleid wordt steeds sterker en dat zie je terug in de manier waarop bedrijven hun zakelijke mobiliteit inrichten”, aldus De Laat.

Traditioneel wordt zakelijke mobiliteit beschouwd als een van de belangrijke kostenposten voor het bedrijf. Maar in de huidige tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het vanuit HR-perspectief juist een belangrijke manier om waarde te creëren.

De Laat: “Goed mobiliteitsbeleid geeft je de mogelijkheid om je als aantrekkelijk werkgever te presenteren aan nieuwe en bestaande medewerkers. Daar komt bij dat duurzaamheid en bedrijfsimago waarden zijn die steeds belangrijker worden voor opdrachtgevers.”

Talkshow

Het inhoudelijk programma van de dag start met een plenaire talkshow over dit onderwerp. Onder leiding van dagvoorzitter Victoria Koblenko gaan toonaangevende businessleaders met elkaar in gesprek over de vraag hoe bedrijven hun mobiliteitsbeleid kunnen ombuigen van kostenpost naar waardencreatie. Een van de gasten is Paul Zekhuis, ceo van Autobinck, dat zichzelf de afgelopen jaren omvormde van traditioneel autobedrijf tot aanbieder van allerlei vormen van mobiliteit. Ook Hugo Houppermans, directeur van de Coalitie Anders Reizen schuift aan om zijn visie op het onderwerp te geven. Dit samenwerkingsverband van de grootste werkgevers in Nederland heeft als doel om de verduurzaming van het Nederlandse bedrijfsleven te versnellen.

In de middag biedt het plenaire programma een sessie met niemand minder dan Bram Schot, tot 1 april van dit jaar de ceo van AUDI AG. In een College Tour-achtige setting kunnen de bezoekers met hem in gesprek. Hoe ziet Schot, als een van de invloedrijkste Nederlanders in de globale mobiliteitssector de toekomst van mobiliteit? En welke adviezen kan hij u meegeven voor een nog succesvoller mobiliteitsbeleid?

Workshops

Behalve het plenaire programma kunnen bezoekers door de dag heen kiezen uit diverse break-outsessies en workshops over uiteenlopende onderwerpen. “Naast een overzicht van trends en ontwikkelingen willen we bezoekers ook handvatten bieden voor een
succesvolle implementatie van de mobiliteitstransitie in hun organisatie”, zegt De Laat. “Daarom delen ervaringsdeskundigen hun kennis tijdens op speciale onderwerpen gerichte break-outsessies en workshops.” Een van de presentaties in het parallelprogramma is van vervoerseconoom Eric Verhoef, die samen met de ANWB een programma ontwikkelde waarbij medewerkers een beperkt aantal credits ontvangen waarmee ze bijvoorbeeld een parkeerplaats bij het bedrijf kunnen reserveren. “Doordat het aantal credits lager is dan het aantal werkdagen, worden medewerkers gestimuleerd om bewuste mobiliteitskeuzes te maken.” Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de round tables en in het Mobility Café gericht met vakge-noten in gesprek over thema’s die voor hun organisatie actueel zijn.” Net als vorig jaar is er een aantal round tables gericht op HR-professionals. De Laat: “Dit is een inhoudelijke netwerkgelegenheid exclusief voor deze beroepsgroep.”

Bron: Fleet & Mobility

Spreker Victoria Koblenko

Nuttig? Deel dit bericht!