Praktijkscholing op locatie met nieuwe ATEX-montageborden

Met de aanschaf van mobiele ATEX-montageborden breidt Quercus Technical Services haar opleidingsmogelijkheden uit om klanten op locatie van praktijklessen te kunnen voorzien. Een handige aanvulling op het toch al omvangrijke scholingsaanbod op het gebied van explosieveiligheid.

Op de mobiele ATEX-montageborden kunnen cursisten kabels en explosieveilige wartels installeren. Het kiezen van de juiste wartel voor een Ex-d of Ex-e installatie kan één van de opdrachten zijn waarover cursisten zich kunnen buigen. Naast installatievaardigheden, kunnen de handzame Ex-borden door de cursist worden gebruikt om te werken aan hun inspectievaardigheden.

Opleidingen elektrische energietechniek

Quercus verzorgt al ruim 30 jaar opleidingen voor technisch en niet-technisch personeel in de elektrische energietechniek (NEN 3140/3840) en meer specifiek in explosieveiligheid. Door het kennis- en competentieniveau van medewerkers te verhogen, levert het familiebedrijf een echte bijdrage aan een veilige elektrische bedrijfsvoering en zorgt het dat organisaties beschikken over bedrijfszekere elektrische installaties met uitstekende prestaties.

“Wij leiden personen niet op om een kunstje te leren, wij leiden personen op zodat zij op verantwoorde wijze taken kunnen verrichten„ Paul Koop, eigenaar en oprichter Quercus Technical Services B.V.

Cursusaanbod explosieveiligheid

Quercus heeft een ruim aanbod cursussen explosieveiligheid om personeel, zoals uitvoerenden, verantwoordelijken en ontwerpers passend op te leiden. Daarnaast bezit de opleider licenties om Ex-cursussen te bieden volgens het certificatieschema van zowel CompEx als IECEx.

Vier cursuslocaties in Nederland

Quercus heeft vier vestigingen in Nederland. De hoofdvestiging staat in Zwolle en de andere cursuslocaties zijn in Berkel en Rodenrijs, Den Helder en Vlissingen. Alle opleidingslocaties beschikken over unieke practica waar cursisten de theorie direct in praktijk kunnen brengen.

Afbeelding: cursist tijdens praktijkles in explosieveiligheidspracticum van Quercus Technical Services

Inspectie van elektrische (ex-)installaties

Naast het verzorgen van cursussen door een eigen docententeam, beschikt Quercus over een professionele inspectietak die zowel offshore als onshore werkzaamheden uitvoert voor grote industriële spelers. Quercus verzorgt inspecties op het gebied van laag-, midden- en hoogspanning en ATEX en zorgt daarmee voor optimale prestaties van installaties, zo min mogelijk downtime en kostenbesparing op de lange termijn.

“Quercus: uw kennispartner in elektrische energietechniek

Nuttig? Deel dit bericht!

Blijf op de hoogte!

Mis geen enkele congresupdate en meld u aan voor onze nieuwsbrief!